Skupit cu ih sve jer su najbolji.
Prije cca 2mj kupljena je još jedna viva. Crvene boje mintara skoro.
Drugi dan odmah sam napravio mali tuning. Ubacio ravni spuh , LC getribu i malo doradeni cilindar. Skuter je kao takav isao nekih 90 po satu. I tako sam se fino vozio jer po gradu nije trabalo više. Pa nit po brijegima di se vozim najviše.
Na ravnici dolazi problem gdje skuter nece preko 90 jer se pocne navrtavati zbog malog prijenosa. Odlucio sam riješiti taj problem. Znam sve variomate za francuza i definitivno najbolji je S6 i Doppler, ali pošto njih nemam više ,a niti ih ima za uzeti moram iskemijati nekaj od Polinia ili Malossia.
Poucen iskustvom od Malossia da jede rolice i doslovno se raspada odlucio sam pogledati Polini variomat, jer kod frenda sam vidio da je perfektno odraden.
Drugi dan odem u trgovinu i uzmem ga u ruke. Uzevši ga tako u ruke vidio sam odmah da su kanali doslovno ko serijski i edino promjer je veci. ali to nikaj ne znaci kada rolica nemre izgurat vario.
Sada sam zbunjen kod frenda je perfektan ,, a ovaj je poluproizvod. Tada sam saznao da postoje 2 vrste variomata Polinia. Jedna izricito za Peugeot , a druga za Hondu ali piše da ide i na Peugeot. Taj za Hondu je onaj kaj sam ja vido da je dobar dok ovaj za Peugeot je izrod.
Jbg kaj je tu je nema na stanju Polini-a idem dalje...
Sjetim se ja starog frenda i forumaša Macak_SF2 covjek je imao sve za Peugeot i idem ga nazvati da vidim kako diše još sa tim djelovima. Ima Malossia hmmm , dvoumim se dvoumim. Cackam po netu i vidim 2 vrste malossi variomata. Reko wtf od 2018g rade se sa drugacijom kalotom koja je gnoj i ne valja. Takav vario imao sam prije i jeo je i rolice.
Pošto znam da je od frenda vario starog tipa idem do njega pogledati kakvo je stanje. Dođem-vidim- kupim (vario je perfektan i kao nov) , poprićamo o starim vremenima kada ljudi nisu bili tolko sitnicavi i pokvareni. Uglavnom ljepo se pdruzimo.
Doma montaža variomata , turpijanje dekla itd itd kaj sve treba i proba. Skuter ide nekih 100 zalegnut i nema prevrtavanja. Sretan sam ko malo dete
Sada mogu jurit po ravnicama
Tu nismo stali sa tuningom. Kopao sam malo na netu i naišao na spuhce ZX-a danas ga odmah kupio i namontirao. Pri štelanju otvorio sam Malossi kad ono rolice ko nove i klizaci nisu razmrdani. Jos jednom dokaz kakav skart malossi proizvodi danas tj. kako je to prije bilo sve kvalitetnije.
Ocekivao sam više ali opet. Kaj ocekivati od spuha koji granom i otvoron na grani jednak kao serijala...
Skuter malo bolje ubrzava i krajnja je sa 100 došla do 105 ,ali sa time da do 105 dodje dosta "brzo". Danas sam ga najvie vozio 115 po ravnici. I to je definitivno pre brzo za tu malu skatulu. Svaki pokret mora extremno oprezan jer skuter cijeli skakuce.
Ono kaj mi se najviše svidjelo montažom ZX-a je lakoća. Mislim da je weight reductin najviše zaslužan za dobivene performanse. Jer serijska bacva je stvarno teška , pogotovo moja ravna sa topićem iza.
Sutra test na dulje rute. Plan je otići do Trakošćana pa da vidim kako radi rezonka na dulje ture. Pogotovo kako ce se odraziti na moje uši.