Ostalo > Razne offtopic teme :)

Kupnja kompresora

<< < (10/21) > >>

TomoRI:
evo danas stigla nova igračka

Na šta treba obratiti pažnju? Da li da ga pustim da odradi malo na tvorničkom ulju i onda da ga promjenim skupa sa filterom ili može ostati tvorničko prvih 100h?

3alfa3:
Danas mijenjao ulje u kompresoru, a ovaj puta sam i (prvi put) skinuo dekl da pocistim eventualno spenu i talog u karteru. Dobro da jesam, jer pokazalo se da je bilo i taloga i spene

3alfa3:

--- Citat: TomoRI - 02 Svibanj, 2014, 17:48:26 ---evo danas stigla nova igračka

Na šta treba obratiti pažnju? Da li da ga pustim da odradi malo na tvorničkom ulju i onda da ga promjenim skupa sa filterom ili može ostati tvorničko prvih 100h?

--- Kraj citata ---

Kako si zadovoljan kompresorom (sad je vec proslo dosta vremena pa si se upoznao sa mogucnostima)
Jesi stopao vrijeme punjenja i sl.?

TomoRI:
S kompresorom sam jako zadovoljan, koristio sam ga za svakakve namjene, od ispuhivanja stvari do pjeskarenja i farbanja. Jedina mana po meni (možda tako mora i biti) je što kroz dan-dva izgubi zrak. To mi se sa starim nije dešavalo. Vrijeme punjenja ti neznam ali bi mogao izmjeriti, nije problem.

3alfa3:
Ako u dan-dva izgubi tlak, to znaci da je lako nac gdje pusta. Pa taj spoj predihtat teflon trakom (mozda i vise spojeva)
Nebi smio pustat uopce.
Vidio sam prosle godine jedan isti takav u bauhausu. Imao je u sebi 2,5 bara. Tjedan poslije, opet sam bio u bauhausu, a kompresor je bio na istih 2.5 bara.

Ako ti se da izmjerit, samo me zanima u sekundama koliko mu treba od 6-8 bara. A ako nisi stelao sklopku i on puni do 10 bara, onda izmjeri i od 8-10 bara koliko sekundi radi, al zapravo me zanima samo 6-8 bara

I jos nesto me zanima....
Ako si prije imao direktno pogonjen kompresor, koliko je ovaj tisi? Osjetno ili neznatno?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju