Ostalo > Razne offtopic teme :)
Kupnja kompresora
3alfa3:
Ne znam koliko ulja ide u to.
Al ja bi na novom razradio malo cilindre i promijenio ulje jer kompresori nemaju filtere ulja pa moze bit spene.
Citao sam negdje na netu kako je lik razradio kompresor - otvorio je pippu za ispust kondenzata i pustio kompresor da radi 10tak minuta (nije se pregrijavao jer nije bilo tlaka u boci). Promijenio ulje i to je to.
Ovaj je vjerojatno radio malo pa je zreo za promjenu ulja - preventivno.
Floyd:
Moze li neko iskusniji napisati kakav kompresor mi je potreban za lakiranje?Nista profesionalno nego vise ovako za sebe.I na sta najvise trebam obratiti paznju?Na zapreminu boce,pritisak,hladjenje?
Послато са GT-I5500 користећи Тапаток 2
Tomi_ZG:
--- Citat: svbeljan - 14 Travanj, 2014, 19:08:19 ---koje ulje ide unutra i koliko ga troše ?
--- Kraj citata ---
U klipne kompresore ide mineralno ulje koje je namijenjeno baš za njih,imaš u bauhausu i sl dućanima.
Ja nisam primjetio na prozorčiću da ga troši,i to u periodu od godinu dana i između 100 i 200 sati rada,ako ne i više.
Iwo SR Tuono:
ja imam jednoklipni od 50L, ima prisilno hladenje s ventilatorom i to je to otprilike. Obicno kad radim po pola sata kompresor dere pun gas jer kod lakiranja nema cekanja da se ohladi kad ti zrak treba odmah
Svake sezone novo ulje i to je to od odrzavanja, zasad ga ne trosi i ja sam zadovoljan. Jedini kvar na tom kompresoru je ventil koji ukapca kad padne tlak, odnosno oni kontakti su se potrosili koji spajaju motor u struju tako da bi to trebalo novo jedino. Od ostalih nekih mana nema nista
svbeljan:
Kupljen kompresor danas
0-10bar 1min 50 sekundi
od 6-8 nafila za 20 sekundi što je 300 litara u minuti na tom tlaku. za moje potrebe savršeno :)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju