Tehnički kutak > MojSkuter.com servis: FAQ
Servisiranje 209 ccm masine
Enzo:
ja ne mogu i necu govorit za druge niti mi je u cilju se svadat i ne znam sta, ja mogu govorit samo iz svojih iskustava i na temelju istih dat savijet, jer znam kako vozim, kad sta mjenjam i sto unutra ulijevam.. tko ce ga prihvatit tko nece njemu na volju.. tako da interval na 6k km je za mene adekvatan iz jednostavnog razloga sto koristim visoko kvalitetno ulje( a to nije serijsko ulje sto prodaju u piaggio servisima), ne gazim ga na hladno( morate uzet u obzir da ulju treba vise vremena da se digne an radnu temp nego vodi ) i ne gasim odmah motor nakon sto sam mu vadio dusu, a to je iskreno receno svaki put kad sjednem na motor =D.. moj vx sad ima vec 46k km od koji cca 16 k ima na 209 bez ikakvih problema.. mjenjanje ulja na 3k km je po meni bacanje para (pod uvjetima koje sam naveo prije) jer na 3 k km je ulje jos ko novo, a znam to jer redovno provjeravam razinu ulja, zato jer se pricalo kako 209 pije puno ulja kako treba mjenjat karike svakih 15 k km i jos stosta gluposti.. smatram da ako je kit pravilno instaliran i pazen trajat ce ko i serijski.. peace and :skuteras2:
3alfa3:
Kako ulje zna da je motor/skuter presao odredjenu kilometrazu?
Nije isto ako istu kilometrazu napravis na nizim ili visim okretajima. U to treba uracunat i da se ulje brze "razbija" na visim okretajima.
Podsjetilo me na jedan Ohlins amortizer - u uputstvu pise da mu se ulje mijenja svakih 30.000km ako se vozi po cesti, a svakih 10-20 sati rada ako se vozi na stazi ;D
Kaj se tice pitanja kad mijenjat na tom kitu ulje - pojma nemam. Koliko ulja uopce ide unutra? Litra? Dvije? Nije ulje toliko skupo da se nebi moglo mijenjat svakih 3000-4000km pa bi iskljucivo iz tog razloga osobno na toj kilometrazi mijenjao (iako vjerojatno nepotrebno, al eto)
Enzo:
karter drzi litru ali sve skupa ide 1,2 l kad mjenjas i filter, a svako normalan ce ga promjenit kad i ulje.. litra motula 300v dodje oko 120-130 kn kako di.. moj najvise vremena provodi izmedju 5-9 k rpm =D tako da se moze rec da najveci dio vremena provodi u visokim okretajima..
3alfa3:
--- Citat: Enzo - 02 Lipanj, 2014, 16:17:08 ---karter drzi litru ali sve skupa ide 1,2 l kad mjenjas i filter, a svako normalan ce ga promjenit kad i ulje.. litra motula 300v dodje oko 120-130 kn kako di.. moj najvise vremena provodi izmedju 5-9 k rpm =D tako da se moze rec da najveci dio vremena provodi u visokim okretajima..
--- Kraj citata ---
Da, mijenjat filter kad i ulje, a nepotroseno ulje moze i dalje stajat u kantici i cekat svoj red. OK, ne da stoji godinama, al godina dvije je sasvim u redu, tako da u ovom slucaju kupis 2 litre i zamijenis ulje i ostane ti 8dl. Slijedeci put kupis 1l, nalijes ovo koje ti je ostalo i dopunis sa novim uljem, a njegov ostatak spremis. I tako ne bacas nista ulja
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju