Tehnički kutak > MojSkuter.com servis: FAQ
gillera runner 200 vxr 2006 zamjena ulja pitanje
steeef:
netrebam ja znat ni kak izgleda ikakav motor od auta niti to ima ikakve veze sa mjenjanjem ulja na skuteru,znam kak se mjenja ulje jer to se radi u servisu na dnevnoj bazi.
kao drugo,ako verglaš,pumpa tera ulje dalje u sistem a ne tam di se ulje ispušta,tak da s tim ne dobivaš ništa,nit se kaj odzračiva..
dal na autima verglaju kad ispuste ulje?
podmazivanje tvog agregata se odvija zapljuskivanjem i špricanjem pomoću uljne pumpe,nikak poseban proces za bilokakvo odzračivanje se ne vrši.
btw,imaš super majstora,poznatog na državnom nivou,pa čemu onda pitat tu na nekom forumu da ti odgovara neko poput nas koi samo šarafimo male mašinice od skutera?
Tomi_ZG:
Ne kužim koji k pitaš kak napravit i onda opet tupiš po svom,Štef ima te mašine u malom prstu i složio ih je na tone za razliku od ovog lupo tjunera.
A taj tvoj "majstor" je mogo u lupa ugurat i dve mašine od enterprajsa,o skuterima pojma nema.
tronic:
pita lik za savjet, dobije ga opisanog u detalj, ne moze bolje i onda te oblati ..pa sta pitas ako ne zelis poslusat?
danc00:
Ma to je neki pacijent...on bi samo verglal...
Najbolje ti bude da kad ispustis ulje napravis jedan krug bez filtera i cepa, onda budes siguran da si svaku kap ispustio.
I btw ne kuzim kak bi ti verglal, na mom vxru ak si taknul gumb za paljenje upalil je na zub, ak ti mozez verglat onda ti nekaj ne stima sa skuterom...
Sent from my LG-E975 using Tapatalk
Maestral:
Nista se nece desiti motoru ako ga zavergla. Na stjenkama cilindra i ostalim povrsinama koje su u dodiru s uljem ostaje film ulja koji stiti te dijelove prilikom verglanja od par sekundi.
Je li to potrebno ili ne, moze se raspravljati i po meni nije jer cak i da ostane 1% staroga ulja, mijesanjem sa novim se njegov utjecaj potpuno gubi.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju