Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Problemi, nudim nagradu za rješenje  (Posjeta: 4431 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
Odg: Problemi, nudim nagradu za rješenje
« Odgovori #20 : 19 Kolovoz, 2008, 15:24:02 »
Jel mi zna neko reće iz iskustva jel vrijedno dati 600kn za multivar ako je sve ostalo serijala? što dobivam s tim, jel treba onda diznu mjenjat ili šta, i jel mi neko može reć kako se može provjerit dal čok radi

Ovisi koji skuter je u pitanju, ali generalno, multivar je dobra stvar jer "pegla" okretaje na istu vrijednost kroz ubrzanje. Ako je tvoj skuter apsolutno serijski, onda bi stavljanje multivara i rolica koje s njim dobijes trebalo biti OK. Zbog njega ne treba mijenjati dizu. Eventualno centralni feder ako dodje s njim u paketu.

Ali,
ako imas recimo rezo spuh koji pomice max snagu na vise okretaje, onda rolice koje dodju sa multivarom ne odgovaraju jer su radjene za serijski motor. U tom slucaju bi trebao lakse, a koliko - ovisi za koliko se okretaja pomakla krivulja snage.

Ako sada imas ujednacene okretaje kroz ubrzanje, multivar ti se ne isplati, ali ako na odredjenim brzinama skuteru padnu okretaji ili neravnomjerno ubrzava, onda bi ti preporucio da ga nabavis.
Svakako se trebas raspitati kod ljudi koji imaju isti skuter ko ti pa da ti kazu jel na njemu multivar donosi bitna poboljsanja.
U suprotnom, te novce radje potrosi na dotjerivanje postojecih dijelova u ovlastenom servisu i ne preuzimaj skuter dok ga ne isprobas i budes zadovoljan ucinjenim.
« Zadnja izmjena: 19 Kolovoz, 2008, 15:26:18 3alfa3 »

Offline vktr

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #21 : 19 Kolovoz, 2008, 15:29:38 »
A di ima ovlašteni servis, to nigdje ne mogu nać

Forticar - maximirska 280?jel to valja
I kako da ga isprobam a da ne preuzmem, i di ga tamo mogu gazit stotku??
Jel bi mogao ja nekako njima uzeti ključ kad to naprave pa čekati jedan dan da se ohladi pa onda da vidim jel pali na hladno  :toothy12: i ako ne onda ništa nedam

I alfa, jel bi mogao ja to tebi odfurat samo da isprobaš vozit par minuta i onda da poslje servisa opet isprobaš vozit, ništa drugo, samo se malo provozaš to je to :toothy12: da čujem tvoju dijagnozu
« Zadnja izmjena: 19 Kolovoz, 2008, 15:39:20 vktr »

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #22 : 19 Kolovoz, 2008, 15:47:22 »
A di ima ovlašteni servis, to nigdje ne mogu nać

Forticar - maximirska 280?jel to valja

Oni jesu ovlasteni, a da li valjaju - ne znam.

I kako da ga isprobam a da ne preuzmem, i di ga tamo mogu gazit stotku??
Ne trebas vozit 100+ km/h. Zagrijes skut, sjednes, provozas se i vidis i do 50 km/h da li sve radi kako treba. Max brzina bi trebala biti OK ako se skut dobro ponasa i u "normalnoj" voznji.

Za provjeru da li ostvarujes dovoljnu max brzinu se flomasterom potegne crta od bolcne do vrha variomata po dijelu gdje klizi remen i poslije voznje full gasom gleda da li je crta obrisana. Ako je na vrhu variomata ostalo vise od 2-3mm, onda motor nema snage da taj prijenos dovede do kraja pa treba ili postelat prijenos ili povecat snagu motora (kit, spuh, karb...)
Ovako to izgleda na mom skuteru:

I alfa, jel bi mogao ja to tebi odfurat samo da isprobaš vozit par minuta i onda da poslje servisa opet isprobaš vozit, ništa drugo, samo se malo provozaš to je to :toothy12: da čujem tvoju dijagnozu

Ja ti nebi sigurno mogao pomoc jer ne znam kako da "memoriram" kako je skut isao prije, pa da suporedim. Da je to moj skut i da ga vozim dulje vrijeme, osjetio bi razliku.
Dakle, morat ces sam to usporedit.
« Zadnja izmjena: 19 Kolovoz, 2008, 15:49:07 3alfa3 »

Offline vktr

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #23 : 19 Kolovoz, 2008, 16:28:35 »
Nisam skužio za ovo šaranje flomasterom, a ako mi nećeju popravit max brzinu onda ni neću ić tamo, normalno da ću ga zgazit da vidim jel se šta promjenilo, i zašto se ti toliko bojiš provozat moj motorček :toothy9:

pročito sam još par puta mislim da sam skužio to sa flomasterom, a ako mi je deklo nutra crno jel to od remena kak se raspada od trošenja ili od čeg je to*?
i kak ću to pošarat kad nemrem skinuti ono šta pokrije varriomat
« Zadnja izmjena: 19 Kolovoz, 2008, 16:37:19 vktr »

Offline igor.sb

• igoriiinaaa
  • moderator
  • Tržnica : (+16)
  • maxi forumaš
  • Aj si nemoj zamislit... Nisi? OK!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: JEDE gorivo
  • MojSetup: VRAG U MOTORU
  • MojSpuh: golly k....
« Odgovori #24 : 19 Kolovoz, 2008, 17:23:12 »
pa iza ventilatora, samo zavuci flomaster i povuci bilo kakvu crtu do ruba varia, ne mora biti ravna, samo da vidis dokle je remen obrisao flomaster

It is time for the Beast... the MUSTANG...... Coming soon on your screens ...

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zagreb
« Odgovori #25 : 19 Kolovoz, 2008, 20:42:34 »
Evo ovako potegni crtu:

Offline vktr

• maxi forumaš
« Odgovori #26 : 19 Kolovoz, 2008, 20:47:56 »
 Danas sam rastavio to, skinuo vario da vidim kako role stoje, ful su potrošene, tako su potrošene da je promjer  na najširem mjestu 18 a ne 19, a ponegdje i 17, i čini mi se jako teške, iamm jedne druge koje ne pašu 7.4grama u usporedbi s ovim u pežou reko bi da su duplo teže od pežoa nego ove 7.4 a širina je ko što i treba bit 13.5 mjereno pomičnim mjerilom, usput sam potegnuo tu crtu pa ću vidit kakva je kad nabavim role ako ih nabavim jer nigdje ih nema, zašto ih nigdje nema di da ih nabavim ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?   ?

Offline speed

• DJ gYzMo
  • MS počasni član
  • Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Ogulin
« Odgovori #27 : 19 Kolovoz, 2008, 20:48:36 »
ako nisu okrugle mijenjaj ih odmah

Offline vktr

• maxi forumaš
« Odgovori #28 : 19 Kolovoz, 2008, 20:50:07 »
Mjenjo bi ih ja još jučer ali nema nigdi, reci mi di da nabavim treba mi
19x13.5 7-10 grama štagod
KAj sam te tolko razj#bo na msn da si me blokiro :toothy12: :toothy12:

Offline speed

• DJ gYzMo
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #29 : 19 Kolovoz, 2008, 20:54:28 »
imas u servisu ili benconyu 100 %,razj#bo si mi dan do kraja

Offline vktr

• maxi forumaš
« Odgovori #30 : 19 Kolovoz, 2008, 22:04:37 »
imas u servisu ili benconyu 100 %,razj#bo si mi dan do kraja

Košto rekoh zvao, moto01- ništa, auto bil-ništa ali su mi preporučili benkoni, benkoni ništa ali će zam jesec dana dobit multivar za moj spidfajt, servis još jedino nisam sutra budem
« Zadnja izmjena: 19 Kolovoz, 2008, 22:09:03 vktr »

Offline vktr

• maxi forumaš
« Odgovori #31 : 20 Kolovoz, 2008, 12:39:45 »
Napokon našo rolice, ima u Forticaru, jeste ikad čuli da se prodaju po komad :laughing6: 17kn/komad
karike nažalost nema, cjeli klip 600kn :laughing6: čok 600kn :laughing6: cjeli fergazer 20kn više :toothy9: :toothy12:
Sreća remen je 150 pa ću i njega uzet tako da nie bed, ako danas ne bu letio onda bude letio u smeće

Offline speed

• DJ gYzMo
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #32 : 20 Kolovoz, 2008, 12:51:12 »
cok ti ni ne treba,a ni klip ne bi trebao mijenjati,treba vidjet u kakvom je stanju,a ni karb se ne moze samo tako pokvariti

Offline vktr

• maxi forumaš
« Odgovori #33 : 20 Kolovoz, 2008, 15:36:41 »
ma to mi je sve jasno, htio sam karike al kad nema štaš.

Upravo se povratio iz dućana sa 6 novih rolica i novim remenkom  :toothy9:
Prvom prilikom ide gore

Jel mi može neko reć kako okrenut rolice nurta, vidim da nisu iste s obje strane, i nemojte mi reć onako kako su i stare bile, jer sam ih pobrkao prošli put kad sam vadio
I recite mi još jel se smije to odma gazit do kraja ili treba malo i njima da sjednu na svoje
Kako prekrasan prizor

BTW onaj dućan sa djelovima na črnomercu piagio gilera, ako nemaote piagio ili gileru bolje se klonite jer će vam jebat sve po spisku, takvu drskost i boezobrazluk još nisam vidio, čim je vidio pežoa vani lik je popizdio :laughing3:

A serviser u forticaru je malo provozao isto pežoa mog i sve je otpisao, jedino kaže da je mašina ok hahahaha .
Kaže gume za bacit(što i je)
Vilica treba nova(istina) :D
Čak je i variomat htio otpisat jer se kotač vrtio u mjestu pa sam mu objasnio da sam malo jače zašarafio lergas.
hahaha
Kaže nikad se ne zna može zaribat mašina za 20 metara možda neće nikad hahahahha

« Zadnja izmjena: 20 Kolovoz, 2008, 15:45:03 vktr »

Offline igor.sb

• igoriiinaaa
  • moderator
  • maxi forumaš
« Odgovori #34 : 20 Kolovoz, 2008, 15:44:03 »
taj zatoreni dio nek ide prema desno kad ih budes slagao u vario :icon_thumright:

Offline vktr

• maxi forumaš
« Odgovori #35 : 20 Kolovoz, 2008, 15:48:36 »
taj zatoreni dio nek ide prema desno kad ih budes slagao u vario :icon_thumright:

Misliš zatvoreni dio prema van, onak kak su 3 skupine po 2 rolice i onda otvoreni dio prema sredini od 2 rupe za rolice a zatvoreni prema van ili da sve na desno

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #36 : 20 Kolovoz, 2008, 15:51:37 »
Evo ovako:

Offline vktr

• maxi forumaš
« Odgovori #37 : 20 Kolovoz, 2008, 15:54:19 »
Znači sve rolice na desno, i to ova strana na  koju su na slici donje 4 okrenute tak

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #38 : 20 Kolovoz, 2008, 15:55:59 »
Pogledaj sliku i logicki zakljuci.

Offline igor.sb

• igoriiinaaa
  • moderator
  • maxi forumaš
« Odgovori #39 : 20 Kolovoz, 2008, 15:58:24 »

crveno = zatvoreni dio

ili

« Zadnja izmjena: 20 Kolovoz, 2008, 16:05:11 igor.sb »