Tehnički kutak > Tuning skutera
Speedfight 2 s leovince zx om pomoć!!
SrkiB94:
slušaj,ovo ti govorim iz iskustva,za prijenos uštelat kako treba sa zx-om ti treba dizna 60-62,izvadi onaj predfilter tako da ostane samo kutija di je spužva,serijski centralni feder (original peugeot) i bijeli malossi federi kvačila,rolice negdje oko 6.5g
Motor će ti startati kako treba i imati solidnu krajnju,bit ćeš zadovoljan
Ako te zanimaju dizne imam ti sve od 52 do 64 za sitnu lovu
Makaveli1902:
To sto ti je pucalo iz auspuha je vjerovatno problem u struji ako nisi rjesio
Ignis385:
Pozdrav, ovo mi je prvi post na ovom forumu, tako da prije svega želim sve pozdraviti.
Paše mi naziv teme jer imam čini mi se sličnu situaciju.
Naime radi se o isto tako SF 2 serijala na koji sam nedavno stavio polovni Leo Vince ZX spuh i novi malossi vario. Problem je u tome što nakon ugradnje dijelova motor maltene nije htio krenut sa mjesta, ne razvrtava se, ne može podići obrtaje. Kada se i vozim 30+ kmh onda lijepo ide, ali čim padnu obrtaji pogotovo u vožnji..tipa kada idem u zavoj sporo, više ih ne mogu podići već moram full spustit do lera i ponovno nabit gas da uhvati. Nakon toga sam promijenio rolice sa 6,8 g. na 5 g. I onda sam dobio start koji je bio po meni pre žestok, linearnost kod ubrzanja katastrofa i krajnja brzina 50. Tako da sam vratio nazada 6,8 (tu kombinaciju jedino mogu složit sa trenutnim rolicama koje posjedujem). E sad zanima me u kojem smjeru krenut sa ugađanjem da dobijem neki prihvatljivi setup. Dal da nabaljam rolice od 6 g ili da se prebacim na štelanje sa strane kvačila (centralni i federi kvačila). Napominjem da sam u malossi kit dobio bijeli centralni koju još nisam stavio gore. Trenutno su gore žuti centralni i bijeli federi kvačila.
Htio bi dobit da mi motor radi sa nižim obrtajima, nije mi tolko bitan jaki start, više mi je do toga da ima linearnost lijepu i da dođem do cca 75 kmh sa krajnjnom brzinom.
Dosad sam to sve imao sa serijskim spuhom, 6,8 rolicama i serijskim variom. Ali sam išao u ovu priču sa novim djelovima, čisto da dobijem tih +10 kmh jer dosad mi je max bio 65 khm.
Eto, čisto me zanima vaše mišljenje.
Znači trenutni setup je:
Vario: malossi
Rolice: 6,8
Kvačilo: žuti centr; bijeli federi
Remen 765/17.5/30 - novi
Karb: Gurtner orginal, dizna 62
spuh: Leovince ZX
dr.mrgood:
Da li si stavio odgovarajucu diznu?
Ignis385:
Dizna je 62. Zar to ne bi trebalo bit dovoljno velika dizna? Nemam veću da probam. Orginal u karbu je bila 54, ali na toj dizni dok je sve bilo stock nisam mogao ništa uštelat..il je išo dobro al bez lera ili dobar ler a ne ide nikako.
Znači trenutno je stanje da se sporo razvrtava. Kada trebam krenut sa mjesta treba mu par sekundi da nabere obrtaje pa da krene.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju