Pozdrav, ovo mi je prvi post na ovom forumu, tako da prije svega želim sve pozdraviti.
Paše mi naziv teme jer imam čini mi se sličnu situaciju.
Naime radi se o isto tako SF 2 serijala na koji sam nedavno stavio polovni Leo Vince ZX spuh i novi malossi vario. Problem je u tome što nakon ugradnje dijelova motor maltene nije htio krenut sa mjesta, ne razvrtava se, ne može podići obrtaje. Kada se i vozim 30+ kmh onda lijepo ide, ali čim padnu obrtaji pogotovo u vožnji..tipa kada idem u zavoj sporo, više ih ne mogu podići već moram full spustit do lera i ponovno nabit gas da uhvati. Nakon toga sam promijenio rolice sa 6,8 g. na 5 g. I onda sam dobio start koji je bio po meni pre žestok, linearnost kod ubrzanja katastrofa i krajnja brzina 50. Tako da sam vratio nazada 6,8 (tu kombinaciju jedino mogu složit sa trenutnim rolicama koje posjedujem). E sad zanima me u kojem smjeru krenut sa ugađanjem da dobijem neki prihvatljivi setup. Dal da nabaljam rolice od 6 g ili da se prebacim na štelanje sa strane kvačila (centralni i federi kvačila). Napominjem da sam u malossi kit dobio bijeli centralni koju još nisam stavio gore. Trenutno su gore žuti centralni i bijeli federi kvačila.
Htio bi dobit da mi motor radi sa nižim obrtajima, nije mi tolko bitan jaki start, više mi je do toga da ima linearnost lijepu i da dođem do cca 75 kmh sa krajnjnom brzinom.
Dosad sam to sve imao sa serijskim spuhom, 6,8 rolicama i serijskim variom. Ali sam išao u ovu priču sa novim djelovima, čisto da dobijem tih +10 kmh jer dosad mi je max bio 65 khm.
Eto, čisto me zanima vaše mišljenje.
Znači trenutni setup je:
Vario: malossi
Rolice: 6,8
Kvačilo: žuti centr; bijeli federi
Remen 765/17.5/30 - novi
Karb: Gurtner orginal, dizna 62
spuh: Leovince ZX