Tehnički kutak > Tuning skutera

Dr.Evo vs Malossi Replica potrošnja!

<< < (4/27) > >>

ajlavsrku:

--- Citat: ljubo46 - 19 Siječanj, 2014, 23:32:54 ---karike ce krace trajati, a klip otom potom... ;D
ne budeš na 15000km mjenjao karike već na 10-11 000km

--- Kraj citata ---

ovakav odgovor sam trazija,a za odrzavanje motora prema njemu sam bolji nego prema sebi,a ovo sam istaka za odrzavanje i zagrijavanje jer ima ljudi koji stave kit i po gasu odma,koji ujutro cim se dignu sidnu na motor i po gasu,koji nevole svoj motor,na to san mislija,jer tija san dobit odgovor koliko ce se smanjit vijek klipa,karika uz odrzavanje i zagrijavanje jer znan da pazin na svoj motora a opet nebi tija da na 5000 km vec karike minjan  :icon_thumright:

Drnda:
sve pametnjakovici po pitanju potrosnje...
jel vama lakse nositi 40 ili 50kg na ledjima, isto tako i ta 2 kita, lakse je nesto pokrenuti sa 2-3ks vise.. eto odakle niza potrosnja, isto kako meni 2 auta trose razlicito, samo razlika u konjazi, naravno da ovaj sa vise konja manje trosi, jer ga manje treba opteretiti za isti efekt

davno je i alfa rekao kako su mu samo 0.2gr rolice mislim cinile razliku od par decilitara u potrosnji ( iz razloga sto treba uvijek veci gas drzati za isti efekt)

Tomi_ZG:

--- Citat: ajlavsrku - 20 Siječanj, 2014, 12:59:08 ---koji ujutro cim se dignu sidnu na motor i po gasu,koji nevole svoj motor

--- Kraj citata ---
Ko da si mene opisao  :toothy12:

ajlavsrku:

--- Citat: Tomi_ZG - 20 Siječanj, 2014, 13:41:22 ---
--- Citat: ajlavsrku - 20 Siječanj, 2014, 12:59:08 ---koji ujutro cim se dignu sidnu na motor i po gasu,koji nevole svoj motor

--- Kraj citata ---
Ko da si mene opisao  :toothy12:

--- Kraj citata ---

na takve ko i ti san mislija :P

3alfa3:

--- Citat: Drnda - 20 Siječanj, 2014, 13:04:51 ---sve pametnjakovici po pitanju potrosnje...
jel vama lakse nositi 40 ili 50kg na ledjima, isto tako i ta 2 kita, lakse je nesto pokrenuti sa 2-3ks vise.. eto odakle niza potrosnja, isto kako meni 2 auta trose razlicito, samo razlika u konjazi, naravno da ovaj sa vise konja manje trosi, jer ga manje treba opteretiti za isti efekt

davno je i alfa rekao kako su mu samo 0.2gr rolice mislim cinile razliku od par decilitara u potrosnji ( iz razloga sto treba uvijek veci gas drzati za isti efekt)

--- Kraj citata ---

Pobrkao si nesto....
Konje treba napojiti i jaci auto bi trebao vise trosit, al samo ako iskoristavas taj visak konja. Druga stvar je sto sa jacim autom imas u pogonu manje konja za iste performanse nego sa slabijim, al zapravo je i to krivo jer tu treba pricat o momentu, a ne snazi. Zato ce neki auto sa 100Ks trosit manje od auta sa 80KS jer ce (najcesce) na istim okretajima imat vise momenta. Inace, moment najcesce dolazi iz obujma - sto je obujam veci, veci je moment. Turbo se tu jako mijesa u pricu, ali nije bitan u ovoj temi. Ali vozi oba auta na max broju okretaja da iskoristis sve konje i stvar ce se promijeniti u korist manje potrosnje slabijeg auta (ali naravno, imas i slabije performanse sto ovdje nije tema).

Ja bi (iako nikad nisam imao drevo, malosi sport i sl) rekao da bi setup sa drevom trebao trositi isto ili manje od serijale sa svim drugim istim dijelovima, ali samo u slucaju da usporedjujemo iste performanse i nacin voznje. Voznja full gasom ce ipak biti veca na drevu nego serijali, al u pazljivoj voznji, moguce je i obratno - da drevo trosi manje i od serijale

Base setup na minarelliu zna ic i ispod 3 litre sto za karb 2T smatram odlicnim

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju