Tehnički kutak > Tuning skutera

Dr.Evo vs Malossi Replica potrošnja!

<< < (5/27) > >>

Drnda:
upali i odma onako vrti 10k rpm da se prije ugrije  :toothy11:

@ alfa, naravno da sam mislio na isti nacin voznje, replica je kit koji na malome gasu jako malo benge zahtijeva, a i ima stvarno puno momenta, i nije cudo da manje trosi, jer je razlika osjetna izmedju nje i dr eva ( konkretno, ja sam imao malossi sport,alfaerre i sad polini sport, i replica je jaca od svih njih, a ako se vozi na igli, sto naravno vecina i vozi, nekih 70-80 kmh, potrosnja je manja sigurno pola litra)

3alfa3:

--- Citat: Drnda - 20 Siječanj, 2014, 14:00:25 ---upali i odma onako vrti 10k rpm da se prije ugrije  :toothy11:

@ alfa, naravno da sam mislio na isti nacin voznje, replica je kit koji na malome gasu jako malo benge zahtijeva, a i ima stvarno puno momenta, i nije cudo da manje trosi, jer je razlika osjetna izmedju nje i dr eva ( konkretno, ja sam imao malossi sport,alfaerre i sad polini sport, i replica je jaca od svih njih, a ako se vozi na igli, sto naravno vecina i vozi, nekih 70-80 kmh, potrosnja je manja sigurno pola litra)

--- Kraj citata ---

Ja bi reko da drevo ima vise momenta na manjim okretajima od replike i tu vidim mogucu ustedu.
Ako bi danas slagao skut za sebe od 70ccm, vjerojatno bi opet isao na repliku cisto zbog pouzdanosti i velike kilometraze, ali ako bi htio uz slicne performanse imat manju potrosnju, mozda bi drevo stavio. Iako, vozit karb cvaju i pricat o potrosnji je nekako suludo  :icon_biggrin:
To naravno ne znaci da treba bacat bengu u vjetar - sve treba dobro postelat. Tada ce i vijek i performanse bit najbolje

Drnda:
ja bih rekao da dosta i igra koji je spuh u igri na kome cilindru..
base ima dosta momenta u podrumu, ali po meni i replica ima, samo sto ce rijetko tko staviti na oba cilindra isti spuh, vecinom ce svatko tko slaze replicu ici na sto jaci spuh, tj izvlaciti neke okretaje, a na taj nacin ubije svu njenu snagu koju isporucuje nisko, uz naravno dosta nizu potrosnju, vozio sam je na par spuhova, a vjerojatno si i ti zamijetio da ne trosi isto sa nardom i sa yasuni r ...

3alfa3:

--- Citat: Drnda - 20 Siječanj, 2014, 14:47:57 ---ja bih rekao da dosta i igra koji je spuh u igri na kome cilindru..
base ima dosta momenta u podrumu, ali po meni i replica ima, samo sto ce rijetko tko staviti na oba cilindra isti spuh, vecinom ce svatko tko slaze replicu ici na sto jaci spuh, tj izvlaciti neke okretaje, a na taj nacin ubije svu njenu snagu koju isporucuje nisko, uz naravno dosta nizu potrosnju, vozio sam je na par spuhova, a vjerojatno si i ti zamijetio da ne trosi isto sa nardom i sa yasuni r ...

--- Kraj citata ---

:icon_thumright:

Da, makar potrosnja nije bila razlog prelaska sa narda na yasuni R. 2 stvari su presudile - manja buka i ono vaznije, na nardu bi mi vuna trajala 500km, a radio sam godisnje 10000km pa mi se nije vise dalo s tim zajebavat. Stavio Yasuni, vozio ga cudo kilometara i pred prodaju skuta skinuo plast da vidim vunu, kad ono - ko nova (osim boje)

Nardo je imao samo jednu prednost - vise je vrtio kit pa je brzina bila veca za pr km/h, a i osjetilo se na ubrzanju da je jaci. Ali bio je manje vozan po ZG pa je i tu yasuni donio korist. Da ne pricam da sam uspio sa nardom savinut pakne na delti jer tvrdi federi na delti rade odlicno, ali ne i dugotrajno. Srecom, nasao sam ih u ducanu (zadnji set) za nekih 200tinjak kuna pa promijenio inace bi kuplung bacio u smece

Drnda:
Znam razloge, nisam jednom procitao temu o NRGu , samo sam htio reci, da se nemoze objektivno pricati o potrosnji kad vecina nema isto postelane skutere ili iste spuhove itd...

ali kad se na jednome skuteru samo jedna komponenta promijeni, mora se osjetiti razlika...
i ja cu postelati malo bolje karb nakon stavljanja polini sporta, pa cu bas vidjeti koja je razlika u potrosnji izmedju 50 i 70ccm sa istim spuhom, i samo postelanim prijenosom i karbom( rolicame i dizna samo)

i vjerujem da ce sport trositi nekih pola litra manje po gradu

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju