neusporedivo, ali eto napisat ću par riječi
dijelovi - ide + ipjhoneu jer su jeftiniji i lakše ih je promjenit nego na nekoj galaxy seriji
software - nerješeno - iOs je jednostavniji ali 50% onoga što je na androidu bespla kod iphonea plaćaš, ovdje anreoid ima plus
jedino je mali minus kod galaxy-ja ono što NOX kaže tzv. chrome obrub je jako osjetljiv na plastične maskice i NEpreporučljivo ih je stavljati, isto tako i sama plastika nije nešto extra izvedena
kod iphonea je to druga priča jer je kučište od neke vrste stakla i aluminijsko centralno pa plastične futrolu nisu neki problem za njega
nisi naveo koji je iphone u pitanju ali pošto si spomenuo s4 mini bazirat ću se u tom cijenovnom rangu na ip 4s
ekran je veći u galaxyja, ista (malo bolja u iphone) rezolucija ali plus od 0.8 inča na s4mini ipak ima svoje čari
memorija je min 8gb u oba ali s4mini ima proširivu mamroiju uz micro sd
ram je priča za sebe - 4s 512mb a s4mini 1,5GB ali pošto je drugaciji OS neusporedivo je pošto je optimizacija na sasvim drugačijem principu rada, tako da ni CPU neću tu komentirat
kamera mi je nijansu bolja u s4mini
baterija isto ima svoju priču, tako da....
imam i iphone (šogijev) i android kod kuće i mogu reći da svaki ima svoj plus i minus ali ja se držim androida jer sam protivnik jabučnih proizvoda samo zbog njihove prenapuhane cijene