Općenito > Oprema

Pomoć za kupnju kacige

<< < (7/12) > >>

Punisher:
Evo još sam malo proprčkao po ZD-u.
U RENT AH ZADAR sam bio i tu imaju samo par uvex-ovih kaciga (bio sam tu i prije) i sve su XL tako da uopće ne mogu saznati koja mi veličina odgovara.
U DONTOURS-u uopće ne drže uvex-ove kacige, očito je ona lista sa distributerima malo zastarjela...
Ali... našao sam na jednom mjestu malo više Nolanovih kaciga. Nisu mi loše N61 i N62. Dođu 817,00kn. Nemaju pin-lock i lik ne zna koliko on dođe (ajd neka).
Što mislite o njima??
Imaju i neke Grex kacige dođu oko 600kn i ne izgledaju loše (iako su mi Nolanove dosta ljepšeg dizajna) ali ne znam jel valjaju što.
Što vi kažete??

Doomsday:
I jedna i druga marka su ti OK, Grex je u vlasništvu Nolana... :laughing7:
Naravno, Nolan drže kao kvalitetniji brand, ali ni Grex nije loš...
Za Nolan N61 (stariji model) i N62 (najnoviji model) san gotovo 100% siguran da možeš kupiti vizir sa pinlock-om naknadno... Za Grex nisan siguran...
Najbolje ti je pitat uvoznika, BIM d.o.o. iz Zagreba, na 2 su lokacije u ZG, Draškoviceva 47 (tel. 01/4613-504) i Maksimirska 56 (tel. 01/2321-440).
Vidi točno koji su modeli u pitanju, i pitaj njih, oni uvoze i Nolan i Grex, moraju ti znat reć za vizire sa pinlock-om, ima li i pošto...
Jesi li naša koja ti veličina odgovara? Ne smije bit prevelika, niti premala... Nesmije se puno micat niti se smije moći skinuti pod jakom silom kad je zavezana na glavi, ali nesmije ni pritiskati na čelo kad je nabijena do kraja...
Malo obraze i uši može ispočetka stiskat, to se poslije raširi...
Aj, pa javi... :icon_thumright:

Punisher:
Za Grex sam poslije skužio kako sam čačkao po netu da je u vlasništvu Nolana i (barem) onaj model koji je bio tamo nema pin-lock. Obe Nolanove kacige imaju pin-lock ali lik ne zna koliko dođe a i ne zanima me trenutno.
Za veličinu sam isto gledao: Od Grex-a mi stoji L, iako mogu nagurati i M veličinu, dok mi kod Nolana može samo L (ne znam više na kraju jesam li probavao manje).
Koja je bolja N61 ili N62 ??
Mislim da neću dalje gledati u tom je dućanu još i najveća ponuda i ima dosta kaciga samo bi se trebao odlučiti za boju (možda plava jer je skut plav, ili crnu radi 'kompatibilnosti ako skuter ode pa-pa nekako je 'kompatibilnija' s ostalim bojama). Cijena od 817,00kn je sasvim pristojna samo čekam da dobijem lovu (iako je Grex jeftinija nekako mi se ne sviđa- ne bih se osjećao ugodno s njom na glavi). Iovako mi je upitna isplativost kupnje nove kacige jer ne znam koliko će još skuter biti u mom posjedstvu, a sa druge strane isplativost je 100%-na radi taoga što mi fali vizir na ovoj drugoj (velikoj) kacigi što sam dobio uz skut radi svog zdravlja. Stvarno mi je sj*bano u odlučivanju radi svega ovog, a kupnja polovne kacige mi je jednostavno nekako gadno... nositi kacigu koju je netko drugi već nosio, a ne virujem da se cijela može oprati. Ah... ova dilema me izluđuje.  :dontknow: :drunken_smilie:

Doomsday:
Nolan je skroz OK, a ako te spuca vizir sa pinlock-om kupovat posli, uvik možeš... :icon_thumright:
Razlika između modela N61 i n ti je ta da je N62 novi model, praktički 2007 godina... I jedan i drugi su ti OK, uzmi onaj koji ti se više sviđa, i onak koji ti bolje stoji na glavi...
Grex je isto OK, ja san par godina vozija jet kacigu sa polu-vizirom od Grex-a, bila je uredna...
Uzmi ono čemu te srce vuče, s čim ćeš bit sretniji i zadovoljniji... :drunken_smilie:

Punisher:
OK javim kad je nabavim.
Thx Doomsday, ti si mi jedini pomagao u ovom  :icon_thumright: ... ostali sram vas bilo...  :angry9:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju