Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Runner 50 se ugasio u voznji  (Posjeta: 676 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mbojan

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Rilera Runner 50 SP
  • Moja Kaciga: Uvex ps 430
Runner 50 se ugasio u voznji
« : 16 Listopad, 2013, 14:27:37 »
Znaci vozio sam nekih 10-ak km otvorene ceste i bilo sve ok. Stao na krizanju,radio pol minute u leru i kod kretanja poceo trokirati i krepao.
Kod pokusaja paljenja davao znakove zivota, ali nece primiti.

Probao nakon par sati, mislio mozda se nesto smocilo pa negdje struja probija na masu, ali ista stvar. Proradi koji takt i stane.

Iz dovoda goriva curi u karb(vakum ventil odavno ne radi, ali to nema veze).

Skinuo svjecicu, prokurblao na prazno, stavio novu i u prvi mah sam mislio da je popravljen. Veselo je upalio, ali nakon 2 sec. ponovo krepao. Nakon toga ista stvar, tu i tamo zavrti koji takt, ali sto se vise isprobava, pali sve teze. Sta dalje?

Offline IceMan

• Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • Black Bird
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zadar
  • Moj Skuter: Piaggio Zip 2t
  • Moja Kaciga: IXS HX 253
  • MojSetup: Polini Hi speed
  • MojSpuh: Leo Vince RR
Odg: Runner 50 se ugasio u voznji
« Odgovori #1 : 16 Listopad, 2013, 22:09:14 »
Znaci vozio sam nekih 10-ak km otvorene ceste i bilo sve ok. Stao na krizanju,radio pol minute u leru i kod kretanja poceo trokirati i krepao.
Kod pokusaja paljenja davao znakove zivota, ali nece primiti.

Probao nakon par sati, mislio mozda se nesto smocilo pa negdje struja probija na masu, ali ista stvar. Proradi koji takt i stane.

Iz dovoda goriva curi u karb(vakum ventil odavno ne radi, ali to nema veze).

Skinuo svjecicu, prokurblao na prazno, stavio novu i u prvi mah sam mislio da je popravljen. Veselo je upalio, ali nakon 2 sec. ponovo krepao. Nakon toga ista stvar, tu i tamo zavrti koji takt, ali sto se vise isprobava, pali sve teze. Sta dalje?

promjeni vakum ventil, zalijeva ti ga, zato krepa
Piaggio Zip 50 2t

Offline mbojan

• forumski skejter
  • **
Re: Runner 50 se ugasio u voznji
« Odgovori #2 : 16 Listopad, 2013, 22:50:13 »
Nisu ti simptomi. Ventil mi ne radi vec jako dugo. Problem s njim se ocituje samo u tome sto povremeno (zbilja tu i tamo) teze upali nakon dana stajanja.Znaci kad nekako prodje ispod iglice plovka pa ga zalije. Tada lovi okretaje dok ne potrosi visak, kad razgori radi normalno. Sada to nije slucaj,  nego kad kresne, krenu normalni okretaji, ali se isti cas ugasi. Znaci nije do vakum ventila. Mora biti nesto drugo.

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • Tržnica : (+10)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • how you ride not what you ride
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Varazdin
  • Moj Skuter: XEvo 400
  • Moja Kaciga: schuberth sr1
  • MojSpuh: original inox
« Odgovori #3 : 20 Listopad, 2013, 18:11:53 »
do ventila ti je 90% a to ti je 60kn u autokresi

Offline mbojan

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #4 : 22 Listopad, 2013, 00:30:46 »
Ipak je odgovor u 10% kako sam i rekao :) Ocito je da nema veze sa ventilom jer jednostavno nisu ti simptomi. Ugasio se na semaforu i kako sto sam rekao, ventil mi ne radi od uvijek. Inace taj iz krese mi je propisao nakon 3 dana doslovno, i oda tada sam odustao od mijenjanja. Tu i tamo ga zalije preko noci, uglavnom zimi kad je valjda gumica na iglici plovka tvrdja, 4-5 sekundi anlasas i sve 5.

Odgovor je: Nevalja bobina. Prekida, vjerojatno se namocila ili tako nesto (krepao bas nakon predjenih 10 kisnih kilometara). Dok gledas iskru sve se cini u redu, ali cini se da povremeno prekida, sto je dovoljno da se ugasi dok je u leru. Danas nakon ceprkanja po kontaktima sam ga dobio da se zadrzi raditi i u voznji mi se nije gasio, vjerojatno zato jer struju zbog vrtnje kotaca dok je kuplung spojen dobija i nakon tih kratkih prekida, pa se odrzi upaljen. Cim sam stao na krizanju, odmah je krepao.