Tehnički kutak > Tuning skutera

gdje kupiti

(1/11) > >>

Antares:
Imam novog runnera SP i ne kuzim kakva je shema sa tuning opremom.

Ja donesem skuter u ovlasteni servis, tamo kupim auspuh, spuzvu itd. i oni mi stave ili da trazim drugdje opremu i onda mi u ovlastenom servisu stave?

Dali naplacuju stavljanje dijelova koji su kupljeni kod njih?

3alfa3:
Savjet:
Sa servisima sto manje posla to bolje. Najbolje kad sam radis (ako znas sto radis). Ako ne, onda daj  nekom ko se razumije u to, a servis tek kao zadnja opcija.
Btw, naplacuju po satnici, ali van sezone bi se jos i dalo pregovarat o ugradnji ako se kupi kod njih...

Tu mozes napisat sto zelis i ocekujes od skutera, koliko novaca mislis ulozit. Najbolje i najeftinije je sve odjednom mijenjat jer se izbjegne nepotrebno stelanje kod svake izmjene, a i ako kupis u startu spuh za serijski cilindar, a poslije stavis kit, nemas optimalnu kombinaciju.

Antares:
uskoro cu na prvi servis i mislio sam ulozit 3000kn za prvi servis/skidanje blokade/ugradba elektronice/tuning

ovo mi je prvi skuter i nemam iskustva u tuniranju niti imam koga tko se kuzi u to...

zelje su mi da skuter ima dobar start, max brzina nije tolko bitna, da potrosnja bude do 4l, a zvuk tihi ili ak vec mora bit glasan onda neka bude dobar

Prvo sam mislio samo promjenit auspuh, prvenstveno zbog zvuka, a onda i poboljsanja performansi, ali sam zvao danas skutermoto i rekao mi lik da sa spuhom necu nista postic, a skuter ce vise trosit te mi preporucio stavljanje variomata, termo grupe i onda spuha, a to sve da bi kostalo 5500kn.
Toliko love nemam...

igor.sb:

--- Citat: Antares - 07 Kolovoz, 2008, 01:14:21 ---Prvo sam mislio samo promjenit auspuh, prvenstveno zbog zvuka, a onda i poboljsanja performansi, ali sam zvao danas skutermoto i rekao mi lik da sa spuhom necu nista postic, a skuter ce vise trosit te mi preporucio stavljanje variomata, termo grupe i onda spuha, a to sve da bi kostalo 5500kn.
Toliko love nemam...

--- Kraj citata ---

lol koje navlacenje, ti serviseri su stvarno g#vn#

samo sa spuhom ces osjetiti razliku, prvo stavi spuh, onda ako hoces drugi vario, a onda kit, samo tim redom i nikako drugacije  :icon_thumright:

a tuning base...spuh 1000, gus kit 1200-1300, multivar npr. 500kn,  role, dizna, federi...200 = 3000kn znaci za ruke jos 2,5tkn zanimljivo  :icon_thumright:

3alfa3:
OK, jasno mi je manje vise.
To sto ti je prodavac rekao NE STOJI. Stavljanjem odgovarajucega auspuha ces podici snagu za 30-40%, a potrosnju dici neznatno. Tvoj skuter bez blokada bi trebao trositi oko 3,8l/100km, a sa rezo spuhom i podesenim karbom za njega oko 4-4,2l/100km.
Variomat Multivar2000 je dobra stvar i preporucio bi ti ga. Trebat ces i federe kuplunga kako bi motor kretao na visim okretajima jer rezo spuh je slab na onima s kojima sada kreces. Blokadu sa serijskog spuha nemoj skidat nego odmah zamijeni spuh - ko zna kad ce ti zatrebat orig. zablokirani spuh
Ja bi tvoj skuter ovako upgradeao (bez termo grupe, jer ako kupis spuh za 50ccm nece biti optimalan za 70 ccm)

-Auspuh Leo Vince ZX (s njim dobijes i federice kuplunga koji inace kostaju 100-150 kuna)
-Variomat Malossi Multivar2000 + Malossi rolice tezine 5.7 - 6.1 gram (najvjerojatnije ce 6.1 biti optimalne)
-diza 68 za serijski karb (Dellorto PHVA 17.5 ID)
-izvaditi mesingani limic iz karba i maknuti gumenu lulicu iz airboxa (gdje zrak ulazi u airbox)

To sve (bez ugradnje) kosta oko 1700-1800 kuna.

Ali, ako bi stavio 70ccm kit (base klasa - duigotrajan kao i serijski, ali puuuno jaci od njega) i odgovarajuci auspuh umjest ZX-a (recimo, Top Performance Topline, Tecnigas RS70, Yasuni R... cijena bi narasla na (samo dijelovi) cca. 3500 kuna sto je samo malo preko tvog budjeta, a dobici bi bili ogromni. Potrosnja benzina bi (trebao bi vecu dizu u karb - oko 75) narasla na nekih 4.5+l/100km.

Vjerujem da bi se nasao neko na forumu da ti to sve ugradi za max. par stotina kuna (ja ne, meni se to neda  ;D )
Jedino sto onda garancija ode... Ali recimo, garanciju na sve osim mashine ti nebi smjeli ukinut...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju