Ostalo > Razne offtopic teme :)
Jel ko radio u A1 direkt (Tisak) kao noćni dostavljač??
ivanm:
hehe čitam komentare i ne mogu se načuditi koji ste vi mekušci.. vidi se da mladima fali vojni rok, i to onaj od 28 mjeseci..
ja sam 8 (osam) godina radio ko dostavljač na tomosu u rubelju, u svim vremenskim uvjetima, po ljeti na zimi, na -15, po snijegu svemu.. 2 slobodna dana u mjesecu, radilo se i od 9 ujutro do 23h..
još na tomosu gdje su ti noge nezaštićene.. sad gledam te dečke, baš ju junačine, a i gledam poštare po kvartu ljudi ko ja 35-40 godina i isto tak voze..
pa od čeg ste vi djeco načinjeni? nemogu ovo, ne mogu ono.. svaki je posao težak i ako si gladan radit ćeš, il ćeš prosit, pa ti biraj..
Pulss:
Onaj tko riskira zdravlje radi 2200kn mjesecno defitivno treba da posjeti psihijatra. (naravno osim ako ti treba za previzljavanje)
Pogotovo neko mlad, pa to je jedino sta imas u ovom zivotu i sta nemos nicim kupit.
Al samo daj, pa se za koju god buni da te bole bubrezi, koljena, leda, zglobovi :)
To me podsijeca na scene iz teretane, kad radis sa manje kg da napravis toliko i toliko ponavljanja kako treba, a onda dode neki pametnjakovic pa kaze kako tako malo kg, ne budi pi*ka, vidi mene koliko ja dizen, male su te tvoje tezine. A onda ga za par mjeseci vidis u gradu u gipsu il kako je odusta zbog ozljede. Biser do bisera.
daRio:
--- Citat: Pulss - 09 Listopad, 2013, 21:17:44 ---Onaj tko riskira zdravlje radi 2200kn mjesecno defitivno treba da posjeti psihijatra. (naravno osim ako ti treba za previzljavanje)
Pogotovo neko mlad, pa to je jedino sta imas u ovom zivotu i sta nemos nicim kupit.
Al samo daj, pa se za koju god buni da te bole bubrezi, koljena, leda, zglobovi :)
--- Kraj citata ---
Točno!
Glumiti heroja za kikiriki je potez očajnika a sa time danas A1 direkt i ostali računaju,ljudi su u teškim problemima i nauštrb preživljavanja riskiraju zdravlje.
ivanm:
tak gleda većina privatnika.. ja sam doduše radio to za dosta više love, za 2200kn vjerojatno ne bih.
možda i bih, tko zna, jer odrastao sam sam, bez roditelja i nisam nikad birao poslove, jer nisam imao vremena birati, bio sam gladan..
to je stvar koju vi koji imate roditelje koji su vas podigli i dobar početak, mogućnost završavanja fakulteta, dobrog posla, itd, nemožete vjerojatno shvatiti..
kad sam bio u prvom srednje za užinu sam imao samo četvrt crnog kruha, dečki koji su imali para pitaju me kak to da ne jedeš sendvič nego samo kruh, ja sam rekao, nemam novaca, a oni : haaa?? ne shvaćaju ljudi što to znači imati samo 5kn i da je to novac koji ti sveukupno imaš na raspolaganju.... to je ko da današnjem političaru koji ima plaću 20000kn plus mito ideš objasniti kako ti preživiš sa 3500kn.. on to ne može shvatiti..
koliko mladih ima iz rastavljenih brakova, čije mame rade za siću onda mora i sin potegnut bilošto da se plate režije..
ili imaš doma tatu alkoholičara i kockara koji sve novce potroši pa moraš isto tako raditi za golo preživljavanje..
sve su to situacije u kojima se vi tatini sineki niste nikad našli, fala bogu i nebudete, to ne želim nikome..
AnteTina:
Točno,istina!Ivanm je dobro rekao...kao drugo,ja sam jednom bio na razgovoru u A1 direktu za posao na skuteru...i iskreno nije mi se dopalo da radiš cijelu večer za male pare,da se naći puno više kao npr u City Ex-u...kao što moj frend rekao da je plaća 3000kn,to je već nekako solidnija plaća nego u A1,a dostavljači pizza na skuteru više zarade nego taj a1 direkt...održavanje skutera sa svojim troškovima,a još si se namučio da radiš po cijele noći za te pare...tako da ljudi bi trebali malo promisliti nego što uzmu taj posao...po zimi i svim vremenskim uvjetima nije uopće lako voziti jer sam to sam i okusio (putovao zimi u Zabok za posao tesara)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju