Tehnički kutak > Garaža
Keeway Hurricane 70 - ej-kej-ej Usisivac
MrSm0g:
neka dosada udarila pa krenem u garazu .. prvi za oko mi zapadne karb pa je on bio danasnja zrtva..
Prosle godine bilo je par voznji po makadamu / blatu i barama . a sa pranjem se nije upoznao (bar ne dok je bio sastavljen)....
Aj rasklopim karb pa se bacim na pranje ...
Na zadnjoj slici se vidi kako je pilot dizna ostala unutra (polomljene glave) .. ovo tek sad vidim prije nisam ni obracao paznju tako da nez ni koja je velicina ni nista.. nisam ni imao potrebu smjesa je ok na manjim otvorima gasa (mada malo vremena bude na tim otvorima :glasses9:)
Sjecam se da je davno bilo price kako je u hurrikanca spakovan 16mm karb.. i tek sad dobijem priliku da to provjerim
otvor koji ide na prirubnicu je oko 18,3-4 ...
Eh sad pitanje za sve vlasnike hurrikanaca :D Koliko sam vidio sve 50 do 100cc masine imaju mukini karb(ili kopiju istog) Kod mene je nesta drugacije . Nasao sam samo na jednom mjestu oznaku NT i to je to.. pitanje glasi .. dali je to karb koji se pakuje na kineza ili je mjenjano ? U njemu je bila dizna 74 sa serijskim airboxom ....
Ne znam sta je iduce.. prvo otkrio koni vile , pa SKF lezajeve u blokovima, sad karb veci od ocekivanog... sta je reci :D
I za kraj ..
anton55:
kod mene na Luni je tekei 16mm, pa pretpostavljam da je kod huricana
JogFromYamaha:
promjer se na subleru gleda di je 0
Grale:
--- Citat: JogFromYamaha - 19 Studeni, 2013, 23:37:22 ---promjer se na subleru gleda di je 0
--- Kraj citata ---
Nek si ti njemu rekel :icon_biggrin:
Vidiš da je čovjek izmjeril 18,nekaj kolko je i napisal.
Nego, možda je tu širok 18 mm, al negdi na početku je možda neka rupa od samo 16 mm.
Ili jednostavno nema oblik pravog kruga, već je možda elipsast ili tako nešto, pa se ni površina ne računa isto.
MrSm0g:
--- Citat: Grale - 19 Studeni, 2013, 23:46:15 ---Nego, možda je tu širok 18 mm, al negdi na početku je možda neka rupa od samo 16 mm.
Ili jednostavno nema oblik pravog kruga, već je možda elipsast ili tako nešto, pa se ni površina ne računa isto.
--- Kraj citata ---
cvele je govorio negdje kako se racuna velicina ako imamo sirina x visina klipa(/prozora - ovog malog u karbu)..
i jeste malo elipsast kod tog klipa
(ne pomisljajte svasta , ovo je slika prije ciscenja, nakupilo se prasine od stajanja :D )
najvjerovatnije je da je 16mm :dontknow: i to je nesto.. do sad sam mislio da je 12ka :laughing7:
--- Citat: JogFromYamaha - 19 Studeni, 2013, 23:37:22 ---promjer se na subleru gleda di je 0
--- Kraj citata ---
a 0 je gdje ?
izmedju 18 i 19 , blize 18, a koliko se sjecam u skoli su me ucili da je tacnos sublera 0,1 - 0,05mm (zavisi od izvedbe) i da se gleda na maloj skali koji se broj poklapa sa linijama sa velike skale i tu je to negdje ..zbog ugla slikanja ne vidi se bas da se 3(na maloj skali) i crta (na velikoj skali) poklapaju
nek me ispravi neko ako grijesim ?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju