Tehnički kutak > Garaža
Keeway Hurricane 70 - ej-kej-ej Usisivac
MrSm0g:
Prodje sedmica a nisam ispolirao... juce odem u prodavnicu boja i lakova da uzmem brusni papir da pocnem polirati kad kaze ostala jos samo jedna tabla 300 ... reko aj daj bar da sredim bar malo :dontknow: ...sjednem i malo to 'ocistim' .. evo slika malog bloka pred kraj ..
S obzirom da je odradjeno sa jednom granulacijom(jel se tako kaze :toothy12:) ja sam zadovoljan..jedino sto je ostalo ne sredjeno je tamo gdje cilindar nalijeze ...nisam mogao prici fino kad su mi prsti ko cevapi :toothy12:
ovaj trenutni kit i nije nesto pa cu sklopit ovako.. a poliranje se mozda odradi na hurijevom bloku ako se odlucim za neki opasniji setup na njemu..
matrix123:
Dal je moguce da u Sarajevu nema vodobrusni papir?300 je tek pocetak al dobro je..vidi da uzmes finiju gradulaciju...
MrSm0g:
A otisao sam u dvije radnje :D.. nije mi se dalo hodati vise .. u prvoj nije bio ni jedan u toj drugoj nadjem taj 300 ... i izgubim volju da hodam dalje.. s obzirom kakav je cilindar (kanali) ovo je :icon_thumright: ako nadjem sliku cilindra postavit cu
MrSm0g:
Hop .. pa ja ovde nista nisam pisao :D auuu :toothy9:
u Nedelju sam sklopio blokove i fino se namucio posto sam sam radio.. trci do zamrzivaca pali fen , gasi fen , nije dovoljno zagrijano vadi opet hladi... kila posla .. :D ko kad se radi prvi put .. a jos sam.. Ali aj.. nekako sam uspio ubaciti lezajeve i radilicu i spojiti to..
Nazalost foto aparat ovih dana nije bio u funkciji pa imam samo jednu sliku sa lezajem u maloj bloku (i onako bi proletili)
Ponedeljak
Malo sam se zeznuo kod montaze malog bloka i radilice , pa sam morao uzeti cekic u ruke ... a zbog nakucavanja vjerovatno sam i unutrasnji prsten pomjerio malo vani pa dobio ono tesko okretanje radilice.. opet cekic u ruke i udari :D i fino se oslobodila ... ali odma nakon tog se javlja i drugi problem ...
Zbog 12mm bolcne na klipnjaci , morao sam uzeti piaggio klip (malo su 'visociji' od minarelli klipova i prozor se razlikuje) pa je ivica klipa u GMT ravna sa ivicom cilindra.. a to mi nikako ne odgovara zato sto mi je serijska glava , a i Mario mi je radio analizu cilindra i ispalo je da je najbolje za moj cilindar kada je ivica klipa od ivice cilindra udaljena 2,3mm .. a i klip u DMT ne otvara kanale u potpunosti vec je iznad donje ivice kanala za 1-1,5mm
Danas krenem sa izradom dihtunga.. da malo izdignem ciilndar il Vam ga cini mi se spejsujem :D
Napravim model dihtunga u cad programu i bacim print u 1:1 razmjeri na karton/korice debljine 0,27mm
Mogao bih razviti posao sa gasketima u BiH :glasses9:
Ali .. ja nebi bio ja ako sve uradim kako treba.. izrezao sve al nisam probusio otvor za brenzone :D A ovako sad da busim vjerujem da bi se pocjepalo , pa sam malo improvizovao
valjda ce radit ... a i ovako izgledaju :headbang:... tuning gasketi ... po jednom gasketu dobijes 0,02km/h
Izrezao 10 komada (2,7mm) sutra postavljanje...
MrSm0g:
Op pa zar ja ovde nisam pisao ??? :toothy9:
Masina je komplet sklopljena .. jos da se nabaci na ram ..
(slika prije nego sto sam postavio usis)
ali prije svega toga treba instalaciju dovesti u red
neko se vec ranije igrao sa ovim ..obljepljena trakom za izoliranje pa je sve postalo ljepljivo.. kupuje se buzir , rasjeci na pola i ubacujem unutra :D jest da se i ne vidi ali.. nervira me :D
Idemo dalje .. :D
Naisao sam na morini polutke za nekih 10-15eurica pa sam i njih stavio na listu za cekanje :D.. cekam odgovor da mi potvrdi promjer (da budem siguran da su to te ) pa da narucujem..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju