Tehnički kutak > Garaža

Keeway Hurricane 70 - ej-kej-ej Usisivac

<< < (6/19) > >>

MrSm0g:
Jos sam ja daleeeeko od tih obrtaja :D ..

evo upravo je upravo stigao RMS klip za piaggio masine zbog bolcne od 12mm ... mala je razlika u hodu radilice pa bi trebao odgovarati ..sa starim klipom udaljenost ivice klipa do ivice cilindra bila je oko 2 mm , a moze se i deblji gasket stavit pa bi rijesili i to :) 

nazalost , nisam otisao da vidim za lezajeve , nesto sam los , cijeli dan prelezao tako da.. cim bude bolje idem i za to viditi...

ima li neka DIY metoda za vadjenje lezaja iz slijepe rupe (bez alata)?

MrSm0g:
Gledam neke teme na ss forumu kad vidim lik gume farbao tj ona slova popunio korektorom  :toothy12: aj nesto mi se svidi pa odlucim da malo prekopiram :D

Urado sam i prednju al je malo losije ispala (nije imalo kud da se sara :D )

Ne znam jesam li spominjao ovdje za prednje vile ? Kada sam skidao plastike vidim da je ona iza tocka radjena , pa reko da nije bio kakav udes sa njim i slicno.. krenem vile da kontrolisem sve mi se cini ok .. i onda naidjem na ovo..

cveletu sam spominjao al sam govorio da pise sporty (nezz odakle mi to :D) Znaci ovde su KONI Special vile.. sad me zanima jel se ove vile fabricki pakuju na hurrikanca ili je ovo neki aftermarket sit.. Ako ima ko hurrikanca nek provjeri bio bih zahvalan :D

MrSm0g:
Na svet-skutera dobio sam odgovor za vile , kazu da se pakuju na SF3 , i da je neka postena marka :D.. nadam se da je tako.. ovaj kinez sada ima mrvicu vise ponosa  :icon_biggrin:

Evo kupljeni lezajevi i semerinzi za radilicu .. kupio sam jos jedan lezaj za prenos koji je ostao ne zamjenjen i to bi trebalo biti to...

Posto u Sarajevu nema distributer za SKF (a iz drugih gradova ne odgovaraju na upite) udjem u tu trgovinu dam cici spisak i kazem daj mi sve najkvalitetnije, nek kosta :thefinger:
I za radilicu preporuci mi neke TIMKEN lezajeve (americka proizvodnja cini mi se) a za prenos ko i prosli put uzmem FAG-ov .. pitam ga ja za Koyo lezajeve ima li posto pise da su zastupnici za njih oni... Kaze mi cica da su oni samo razvikani jer su vrlo dostupni kod nas , i da ce ovi TIMKEN 100% odraditi posao ako se ugrade pravilno :čiča:  Eh sad..kontam .. stariji je , cini se ko da zna o cemu prica i uzmem ja sve to ..oko 15 eura me izaslo sve skupa ...

da ne zaboravim... Na lezajevima imaju kao zastite sa obje strane (kuglice prekrivene - vidi se na drugoj slici) on mi skinu na lezajevima sa jedne strane i kaze da to sa koje je strane otvoreno okrenem tako da se podmazuje tj otvorena strana prema unutra , a sa druge strane da ne diram .. a na starim lezajevima je otvoreno s obje ? Sta sad ? Otvoriti sa obje ili ?

evo dvije slike cisto da vidite o cemu je rijec :D

ee da ..ovaj jedan semering mi je dao 20x42x7 a treba 20x42x8 oce nesto znaciti to ? Sreca pa sam sacuvao racun pa sam vidio na racunu

ljubo46:
je te ležaje na radilicu ne bi stavljao a ti kak hoceš
to je namjenski ležaj a ne ležaj za radilicu

Aprilia sr70:
Pihhh ja sam imao SKF tako zatvoreni sa obe strane i radilo i vozilo xd.. :D

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju