Tehnički kutak > Tuning skutera
Pomoz Bog
3alfa3:
--- Citat: nostra - 29 Kolovoz, 2008, 20:39:07 ---pad obrtaja kad se motor ugrije sa 7,7-8 tisuća na 7,4 -7,5 tisuća okretaja
--- Kraj citata ---
Pad uzrokuje remen u prijenosu koji se rastegne zbog temperautre. Osim stavljanja kevlar remena nemas drugih mogucnosti obzirom da ti je prijenos kvalitetno hladjen.
nostra:
hvala na objašnjenju,znači nemam ništa drugo za napravit kelvar remen je gore već nekih 3 tisuće kilometara,jedino u prijenosu što nisam pred 3 tisuće promjenio je centralni feder,da nije možda do njega???
deklo je zbušeno dolje tak da se prijenos valjda hladi dovoljno
e da sad sam se sjetio kad upalim skut i na nogarama je okreće kotač8jako sporo ali ga okreće) znači valjda je ler gas pre jak di ga štelam na karburatoru ili??
3alfa3:
--- Citat: nostra - 30 Kolovoz, 2008, 10:03:36 ---hvala na objašnjenju,znači nemam ništa drugo za napravit kelvar remen je gore već nekih 3 tisuće kilometara,jedino u prijenosu što nisam pred 3 tisuće promjenio je centralni feder,da nije možda do njega???
--- Kraj citata ---
Onda ocito nije prijenos ako imas kevlar remen. Moze i snjim biti malo razlike u okretajima ali to je skoro neprimjetno i sigurno ne toliko kao kod tebe.
Feder pruza linearan otpor tako da kad bi on i bio oslabljen, bio bi oslabljen stalno.
--- Citat: nostra - 30 Kolovoz, 2008, 10:03:36 ---e da sad sam se sjetio kad upalim skut i na nogarama je okreće kotač8jako sporo ali ga okreće) znači valjda je ler gas pre jak di ga štelam na karburatoru ili??
--- Kraj citata ---
Serafic koji je na sredini karba i ima vidljivi feder na sebi. Mozes ga prstima okretati.
nostra:
evo baš sam sad na kavi pričao sa jednim električarom(ne auto nego običnim) pa zato ovo uzimam sa zadrškom.Rekao sam mu da sam svjetla nakon što mi je otišao prekidač riješio na način da sam one 2 žice što idu u prekidač zbrikao i zaštitio izolirkom,te da mi masa sad nije ok da jedan žmigavac brže blicao od drugog i to 3 puta brže.Sad na to je on rekao kao da možda na tim zbrikanim žicama vuće previše struje,ili da ga masa mući pa da bobina nema dost tak nešt,tako da mi obrtaji(odmah i krajnja brzina) nisu na nivou na kojem bi ja htio da budu.
eto ako tko zna u struju nek neš kaže jel ove njegove teze imaju kakvog smisla???
hvala :hello:
dino_sk:
--- Citat: nostra - 31 Kolovoz, 2008, 10:14:10 ---evo baš sam sad na kavi pričao sa jednim električarom(ne auto nego običnim) pa zato ovo uzimam sa zadrškom.Rekao sam mu da sam svjetla nakon što mi je otišao prekidač riješio na način da sam one 2 žice što idu u prekidač zbrikao i zaštitio izolirkom,te da mi masa sad nije ok da jedan žmigavac brže blicao od drugog i to 3 puta brže.Sad na to je on rekao kao da možda na tim zbrikanim žicama vuće previše struje,ili da ga masa mući pa da bobina nema dost tak nešt,tako da mi obrtaji(odmah i krajnja brzina) nisu na nivou na kojem bi ja htio da budu.
eto ako tko zna u struju nek neš kaže jel ove njegove teze imaju kakvog smisla???
hvala :hello:
--- Kraj citata ---
stavi reglulator napona :binkybaby: :frajer:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju