Općenito > Maxiskuteri
Nexus 500, '09 - procijenjena vrijednost; generalni savjeti za kupovinu maxi
Jole.ri:
gle ja sam vozio nexusa i za njega ti mogu rec da kad treba lijepo povuce i moze se vozit tako rec ko motor
i ako ima 20000km,to nije puno za njega
ako izgleda dobro,ocuvan je,to nije los skuter
samo trebas vidjet da se ekonomski usuglasite.
a u to ne mogu ulazit.
po meni s obzirom da je 09g. ja bi max mu dao 3.500e u zamjeni
a za kes i manje
eladio:
u gradu tih par kubika tj. konja ne znaci nuzno da si brzi, pogotovo na skuterima koji imaju lose smjesteno teziste, kada su prelagani naprijed..
to sam vise puta vec opisivao u primjeru gp800 , kojeg u pravilu svaki beverly 300 "opere" u gradu :toothy11:
zato sam i rekao van grada to tek dolazi eventualno do izrazaja, iako i jedan i drugi su za pojmove fazera 1000 traktori :zubo:
ako je 80% grad , 20% van grada - ja bi se drzao ovih malo laksih , agilnijih , a opet i za otvorenije ceste konkurentnih skutera..
nexus500 mi nebi bio prvi izbor, osim naravno ako se nebi cijena pokazala primamljvom
PS
u zadnje vrijeme sam imao priliku voziti i nexusa250 i aprilijinog blizanca SRmaxa 300, i ostaje činjenica da i dalje taj izgled "pali" , ekipa se i dalje okreće za njima, tako da ne znam da li ti i to "igra" :redface:
OrMar:
--- Citat: eladio - 19 Rujan, 2013, 20:25:42 ---u zadnje vrijeme sam imao priliku voziti i nexusa250 i aprilijinog blizanca SRmaxa 300, i ostaje činjenica da i dalje taj izgled "pali" , ekipa se i dalje okreće za njima, tako da ne znam da li ti i to "igra" :redface:
--- Kraj citata ---
Izgled nije prioritet - svi spomenuti zadovoljavaju moje rudimentarne estetske kriterije. Samo, citao sam da ovi manji Nexusi nemaju zajeban ovjes kao 500-tka.
I koliko su DownTown i Xevo zapravo manji od ostalih spomenutih ?
Imam priliku uzeti Downtowna300 na cjelodnevnu probu od prijatelja, ali nikako da nadjem vremena :(
steeef:
samo da se osvrnem na ove forumske procjene koje se lupaju napamet i 'daju' se određene cifre bez da je skuter viđen,pregledan i proban..kriteriji na nivonu teenagera.
svaki skuter je za sebe i u drugačijem fizičkom stanju i sa drugačijom brojkom km na satu..
ako se nexusi 300 također iz '09.te sa približno istom kilometražom trže po 3500 3600 eura,neki čak i preko 30 tkn traže onda ne vidim zakaj nexus 500 bi vrijedil manje od 3500 eura..
puno je dat 3500 za nekog nexusa 500 koi je 2005 sa starijom master mašinom (460cc) i sa starijim načinom ubrizgavanja koi ima 30 000 km kak traže neki..
uglavnom nexus je najsportskiji skuter u toj klasi..sve zavisi dal trebaš krstaricu il nešt agresivnije..sa nekim sporCkim variomatom nexus 500 može fino potezat i postizat solidne brzine (naravno ništ od toga nie mjerljivo sa mašinom od 1000cc ili sličnim motorom ;) )
Jole.ri:
ja pricam iz svog iskustva i rekao sam kako stoji,i sta ja mislim.
a te teen fore o kojima pricas drzi za sebe..
i da ja mu vise od 3500 nebih dao da je zlatan to ako tebi smeta to je tvoj problem.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju