Općenito > Oprema
KACIGA !!
ivan salinovic sr sale:
Shark 2200kn meni dobra,dobra glavi
balicdim:
prva kaciga mi je bila Nolan N62 i nakon 2-2,5 godine je poklonjena nekon dedi da voza babu na pecanje, osobno je nikad nebi nosio ali deda je rekao to je za babu bit će to dobro, jer imao sam dvije prometne sa njome (prva je bila let preko Mercedesa CLK 350 - najbolji dio prometne je bio vožnja u njemu do bolnice ;D) i druga je bila kobna za kacigu (pri mimoilaženju sa autom poslije kiše uletio u rupu od najmanje 8" sa 12" prednjim kotačem - kaciga pukla na par mjesta, vizir ubijen .... uglavnom za svakodnevnu uporabu neupotrebljiva)
nakon toga kupljena Nolan N84, no nije dugo bila na glavi jer sam ju prodao jer mi se svidio drugi model, koji je dolje naveden (donekle ju žalim, ali što je - tu je...)
poslije je uslijedila još jedna Nolanica - model N 43 AIR - koju evo koristim dan danas (imam ju oko 3 godine) i super sam zadovoljan sa njom zbog kombinacija koje se mogu izvest sa njome (6-in-1)
Grale:
Suomy Trek - cijena 1350 kn(dobio je za 750 zbog zatvaranja dućana).
Dvije i pol sezone je imam.
Služi svrsi(fala bogu ne onoj koja joj je najveća :icon_biggrin: ).
Već nekih godinu dana se vozim bez ovog donjeg usisnika zraka, pala mi je negdje u kuhinji i nema šanse da ga nađem :dontknow: (valjda sam ga pojel, ko i sve ostalo kaj nađem u kuhinji ;D
Za skuter je dobra, probal sam se vozit na većim brzinama s njom, i nije tolko bajna više.
Planiram je još godinu dana imat pa onda uzet neku drugu, zbog starosti dakako.
vukas:
LS2 FF350
Kupio rabljenu(godinu dana staru), ko nova, za 500 kn. Mislim da je u trgovini nova bila 600, al kasno sam saznao :sad1: :happy8:
Imam ju malo više od pola godine.
Ima zaštitu protiv magljenja vizira(gumeni dio koji pokrije nos), može se izvaditi.
Otvori za zrak na ustima i na vrhu glave.
Sve u svemu, meni odlična kaciga.
Jedino zamjeram što počne "fućkat" na 80+ km/h, zavisi kako kaciga stoji.
Ako se malo spusti ili digne nema zviždanja, al nije zgodno za vozit tako, bar skuter ne.
steeef:
pa ajmo redom...
prva kaciga je bila neka nolan (mislim N22 ili tak nešt) koju sam nasljedil od sestre,ona ju je furala na automatiku tam negdi '93 '94 '95..više se ni ne sjećam kakva je al znam da mi je bila sasvim ok dok sam gonil af1 da ne skupljam mušice po očima i slično :P
nakon nje sam kupil neku tornado kinesku kacigu za cijelih 389kn,za čudo taj je poslužila svrsi i zaštitila glavu i facu od asfalta prilikom prometne..čak nije pukla,al vizir zato je :)
nakon tog sam dobil onu crvenu runner kacigu (brijem da je to radila awa za piaggio) ona je već bila kaciga naspram ove tornado..
to se vozilo neko vrijeme dok nisam ubol suomy trek koja je bila osjetno bolja i estetski a bome i sve ostalo od podstave pa do dihtanja vizira itd..mat crna afkor i odma sam i crni vizir uzel (1250kn+ 300 za vizir,al sam uciganil neki popust i još k tome dobil na rate :P)
nakon tog sam nabavil i airoh tr1 kacigu,bila je fora zbog neobičnog izgleda i mogućnosti makivanja brade i pretvaranja u jet kacigu (mada ju nikad nisam tak nosil) i još k tome je imala tamne ?očale' iznutra iliti sjenilo mada me se nie dojmilo jer nisu pokrivale baš previše pa mi je od ispod blještalo sunce i to mi je bilo vrlo iritantno..kvalitetom je bila bar klasu ispod trekice i isključivo za ljeto,po hladnijem vremenu puhalo je kroz kljun pošto je bil tanaki sa otvoria nekim..
nakon tih svih kaciga ubol sam si suomy spec 1R,ostala jedna jedina i to baš moja veličina i još k tome bijela pa nisam mogel odoljeti :P
išel sam ju glet par puta jer je koštala 3999kn (tolko ove priješnje sve skupa nisu koštale :P ) pa sam se premišljal..al sadašnji radni kolega me nagovoril s tim da su u igri bili popusti čak 50%..naravno odma sam uzel i tamni vizir koi je odma u dućanu i stavljen gore :P a to veselje je bilo dodatnih 450kn i s tim da mjesečno nosim para kolko morem,bez čekova bez ičega (poznal sam dečke pa ajd izašli su mi na ruku)..
radi se o vrhunskoj kacigi,unutrašnjost je fina mekana i plišana,osjećaj je ko da ležiš doma na jastuku,nema nikakvog puštanja ni propuha u kacigi,ventilira se taman kolko treba,podstava se kompletna vadi (sve je na kopčice) i sve se fino more oprat..još sam si stavil chin curtain,jedino šteta je da to odma ne ugrađuju..
sve u svemu prezadovoljan sam kacigom i estetski i funkcionalnošću (mislil sam da je trekica dobra kaciga al s ovom se nemre ni mjeriti)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju