Općenito > Oprema

KACIGA !!

<< < (70/79) > >>

Deki.:
Nigdje metra kad ti treba.
Obećo mi je ovaj gospodin što mi je prodo skuter naručit par velikih modela navodno može vratit ako nepašu. Čovjek je dugo u motosportu i shvaća problem. Još jednom ti hvala alfa. Kad se dočepam metra napraviću sve kako si objasnio

3alfa3:
Mozes i neku vezicu za cipele, komad spage, bilo sto sto se ne rasteze pa onda izmjeris na metar kolika je duljina :icon_thumright:

Deki.:
Evo izmjerio
3 puta 63cm
2 puta 62.8cm
Ali kažem čudan oblik glave

3alfa3:

--- Citat: Deki. - 07 Ožujak, 2021, 21:12:37 ---Evo izmjerio
3 puta 63cm
2 puta 62.8cm
Ali kažem čudan oblik glave

--- Kraj citata ---

OK, to je kod gotovo svih firmi velicina XXL.
Sad bi trebao obici sto vise ducana isprobavati kacige u tom broju pa koja ti najvise odgovara. Nema druge.

--- Citat: Deki. - 06 Ožujak, 2021, 13:43:24 ---Ja sam kupio Nolan N104 flip up XXXL i mala mi je.
--- Kraj citata ---

Da, ocito je do kalupa, jer ta kaciga ti mora biti prevelika za cijeli broj ako bi ti kalup odgovarao, a ovakva ti je skoro neupotrebljiva jer ti je isptovremeno i prevelika i premala. Problem bi mogao biti i sto Nolan ima relativno "srednji" oblik kalupa koji nije ni okrugli niti previse ovalan nego bas neka sredina koju cesto prate i drugi proizvodjaci. Svakako isprobaj vise modela od svake firme, moglo bi i trebalo biti manjih razlika, a sport/race kacige nemoj ni gledat ako ti je problem da su ti preuske sa strane.
Za sitnije korekcije, utisnuti stiropor na mjestima gdje smeta, ali, glavna velicina bi se trebala pratit, a ne ic na vece samo zato jer u nekom segmentu nije odgovarajuca - prevelika kaciga u slucaju udarca nije sigurna kao ona odgovarajuce velicine.

3alfa3:
Ako nadjes neku firmu gdje je velicina skoljke veca bas kod XXL u odnosu na L/XL, to bi moglo po feelingu dati osjecaj vece kacige, takva su moja iskustva, iako, najesce je taj prijelaz izmedju L i XL kao kod tvoje kacige. Kad god si na sredini izmedju 2 broja, ako je na tom prijelazu i razlicita velicina skoljke kacige, dojam je kao da je kaciga veca vise od jednog broja, a to znaci i da ima puno vise stiropora unutra kojeg se moze malo utisnuti. Tako je meni bilo sa Schuberthom: L premala i to sam znao cim sam ju navuko na glavu, a XL koja ima vecu skoljku mi je odma bila prevelika pa sam odustao od tog modela.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju