Općenito > Oprema

KACIGA !!

<< < (43/79) > >>

prilex:
Naravno da nisam isa to radit, zato sam i prvo tu pita. Ne radi se ni meni ništa s brusnim papirom po viziru, ne zvuči ko da bi moglo ispast dobro nikako. Ostavljan kako je.

Ovo pitanje dolje je vezano za fullface kacige pa pretpostavljan da nije upuceno meni.

3alfa3:

--- Citat: Tomi_ZG - 25 Listopad, 2017, 10:47:01 ---`Btw jel ti je manje kovitlanje zraka i manja buka kad staviš chin curtain,kad pogledaš bez njega je tu solidna rupa/propuh,ja ga u ovih 11-12 godina nisam imao ni na jednoj kacigi,na ovu ga još nisam montirao

--- Kraj citata ---

Obavezno ga koristim ako je temperatura manja od 16-18C (cuva sinuse  ;D ).

Tomi_ZG:
A razlika sa/bez,kovitlanje zraka,buka?

3alfa3:

--- Citat: Tomi_ZG - 25 Listopad, 2017, 12:03:40 ---A razlika sa/bez,kovitlanje zraka,buka?

--- Kraj citata ---

Osjeti se razlika u glasnoci strujanja zraka (ali tek nakon 100-120 km/h, a i tada ne nesto drasticno). Kovitlanje zraka da - odlicno po ljeti (iako tada zbog vruceg zraka nije bas primjetno tak oda tada imam i vizir mrvicu dignut, najcesce samo otkvacen i u minimalnom polozaju, jer, ostatak ventilacije na kacigi je prilicno ucinkovit), lose po zimi (zbog hladnog zraka jako primjetno). Po ljeti taman da na vecim brzinama imam zatvoren vizir i disem ko covjek, a po zimi da mi ne nahebu sinusi od hladnog zraka. S tim da moja RPHA10+ ima i otvore koji su stalno otvoreni, ali imaju neki filc u sebi, tako da zrak ipak minimalno dolazi i super rjesava odmagljivanje vizira po zimi ako je brzina 70-80 pa na vise kmh bez da moram otvarat otvor za zrak na bradi kacige.

Na skuteru koliko ima ucinka podbradak? Ima, ak se ne vozis iskljucivo po centru ZG u guzvi i sa puno semafora. Meni su na skuteru sinusi najebali jer ga nisam imao na tadasnjoj kacigi, a temperatura je bila nekih 5-10C. Mjesec dana problema sa sinusima, doktorima, antibioticima..... Nikad vise.

ajlavsrku:
Istina triba i znat pobrisut vizir i ispolirat ga,ipak je plastika koja nije bog zna sta,al eto ja sam probao i prije toga neke farove polira plasticne itd pa san uvatia ruku,nije problem bar meni
I nikad nebrisen papirima kacigu jer san primjetia na prosloj kacigi da nakon duzeg vremena ostavlja swirlove kao sto je tomi_zg reka,brisem je samo tankom krpicom za brisanje stakala skroz fina,il mikrofibrom prodjem,ipak triba i malo vjezbe za obrisat vizir,kakve san sve vidia kako brisu haha..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju