Općenito > Oprema
KACIGA !!
3alfa3:
--- Citat: Tomi_ZG - 20 Listopad, 2017, 19:50:14 ---Ljetos naletio na zadnju SR1 u Šepiću za 2800kn,puna cijena je bila 5600kn
--- Kraj citata ---
e sad zamisli istu kacigu, prije 2-3 godine u Louisu u Grazu za 1800-1900kn ;D
3alfa3:
--- Citat: Deki. - 20 Listopad, 2017, 20:26:53 ---Nije sve u centimetrima, probao sam zadnju iz mase kaciga od Nolana 2XL i gornji dio mi paše savršeno ali kad sam zatvorio pomični dio stisnulo mi bradu ono u stilu maske hanibal kanibal.
--- Kraj citata ---
Cak i ovo gore se moze jako razlikovat, jer nisu sve glave iste. Glava ovalnog oblika moze biti i 3cm uza (desno lijevo) u odnosu na onu okruglijeg oblika, a nazivno obje imaju isti opseg, pa se moze desit da ista kaciga nekog zulja sastrane, a da moze gurnut prste kod cela, dok ce drugog zuljat na celu, a plesat sastrane.
Arai je prvi proizvodjac koji je davno poceo nudit iste modele istih velicina razlicitih kalupa.
Ove danasnej kacige su najcesce zlatna sredina - poluovalni oblik.
btw, Shoei u Aziji (isti model ko i u EU) u istom broju ima drugi kalup - okrugliji, jer Azijati imaju najcesce takav oblik glave.
Evropske glave su najcesce poluovalnog oblika, Americke isto poluovalnog, ali naginju prema ovalnom. Ali to je statistika, a statiskika je kurva ;D
*pod oblikom glave mislim na "tlocrt" ;D gledano iz pticje perspektive ;D
3alfa3:
--- Citat: Toni46 - 20 Listopad, 2017, 16:13:28 --- ja sam sebi isto stavio pinlock na crni vizir i milina :headbang:
--- Kraj citata ---
Srecom, na mojoj RPHA10+ je bio u kutiji, a sa xlite X802R sam ga ostavio na prozirnom kojeg nikad ne koristim
Ionak mi se naocale prije zamagle, pa mi pinlock nis ne pomaze ;D
Gilera_50:
--- Citat: 3alfa3 - 20 Listopad, 2017, 21:21:42 ---
--- Citat: Toni46 - 20 Listopad, 2017, 16:13:28 --- ja sam sebi isto stavio pinlock na crni vizir i milina :headbang:
--- Kraj citata ---
Srecom, na mojoj RPHA10+ je bio u kutiji, a sa xlite X802R sam ga ostavio na prozirnom kojeg nikad ne koristim
Ionak mi se naocale prije zamagle, pa mi pinlock nis ne pomaze ;D
--- Kraj citata ---
Za sta sluzi taj pinlock,jel to dode sa kacigom ili se to naknadno kupuje? Sada u zimskom periodu je jeftinije kupit kacigu ?
3alfa3:
--- Citat: Gilera_50 - 20 Listopad, 2017, 21:40:58 ---Za sta sluzi taj pinlock,jel to dode sa kacigom ili se to naknadno kupuje? Sada u zimskom periodu je jeftinije kupit kacigu ?
--- Kraj citata ---
Dodatak za vizir koji sprecava magljenje vizira (efekt duplog stakla). S nekim modelima kaciga dodje, s nekima ne. Vidi na stranici proizvodjaca kacige koja te zanima jel dolazi s njom. Ako ne dolazi, a vizir nema prihvat za njega, onda trebas busit vizir i montirat nosace za pinlock, a to cesto zavrsi lose pa kupis novi vizir i lupas se po glavi sto si se uopce upustio u montazu ;D
inace, pinlock je jedan (zasticeni patent), postoje druge varijante koje su slicne, ali nisu iste. Pinlock se smatra najkvalitetnijom opcijom - ne iskrivljuje sliku (barem ne vidljivo, sto je najbitnije), ima silikonski obrub pa ne guli vizir..... Dobra stvar za one koji voze po hladnom i vlaznom vremenu, a ne nose naocale ;D
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju