Ostalo > Chat house
K O S A Č I C A - Mes Que Un Scooter - CHAT house b'kte...
Drnda:
ja baterije na viljuskaru moram svaki dan puniti, a ima u njima 2-2.5 tone, bez signalizacije... sta se zalis jbt, ja kontao reci ces svako par sati, a ne svako par dana :toothy12: :toothy12: :toothy12:
kao da je tesko skinuti jedan saraf i spojiti punjac na kleme na par sati preko noci ::)
mhr-team:
ma nije teško, samo mi je bitno napraviti što ekonomičnije i uz što manju potrošnju struje, a led diode su extra stvar za to...
eto uzmimo primjer pozicije... standardna žarulja vuče bar jedno 20W (pretpostavljam)
a sad uzmi da ja imam u svom stopu 20 led dioda koje rede na 3V i na 20mA = 0,02A iz toga dobiješ da mojih 20 dioda troši 20*3*0,02 = 1,2W što je ekstremna ušteda...
e sad uzmi da normalan skuter troši još i na žarulje od stop svjetla i fara i onda tek vidiš kolika je ušteda sa led žaruljama...
Drnda:
ma kontam sve, ukupno s diodama nemas 5w potrosaca.... nie u tome stvar, nego i da je 10w, aku to moze drzati bez problema solidan broj sati.. ja sa halogenkom od 55w i akuom od 9ah po 5 sati i vise bez problema svijetlim, a sigurno ga ne potrosim niti pola....
btw, na pezoa mislim da moze stati do 12ah aku pa produzis zivotni vijek
mhr-team:
e o tome ti pričam druže...
sad imam suhi akumulator 9Ah s tim da mu je mala udarna moć 2,7A što je slabo...
tako da planiram uzet možda neki od 12Ah samo ne znam dali će biti prejak, jer ne želim da mi izgore instalacije :toothy3:
a što se tiče potrošnje, sa led diodama ne bi trebala prelaziti 10-15w
Drnda:
to je kapacitet nista vise jbt, to je lao da ukljucis komp u struju i onda kazes sumnjam da mob moze, prejako je to za njega :laughing7:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju