Taman ga skroz pokrpo, plastike, prirubnicu, kupio nove prednje i stražnje Sava MC16.....( nisu prešle 5 km )
i u jutro 27. 08. upalim ja njega..vozim ga na tehnički, registracija mu danas.....dobro vozi ...vuče ...nešto kao da "roštilja u deklu"", ali valjda rolice...usput mi Grawe osiguranje....svratim, mlitavo i dugo ispisuju...ali platim samo 125 Kn za osiguranje...Kažem, opet dobro...Odlučim do peveca, prije tehničkog 2 km dalje kupiti onu bateriju za tuš, koju me mama moli već 10 dana...
Zadnjih 400 m do Peveca uzbrdica...pređem je pola, a onda se ugasi.....nikako da upali...ni kurbla ni elektro...vergla ali ništa
Spustim se bez motora do kafića, zovem majstora, jednog , drugog...nakraju se javi mladi momak koji je jednom privremeno riješio iskakanje svječice ( kao navoj, stavičemo novu glavu ako bude opet...)
Nađemo se kod skutera, malo prije toga ja pokušao verglat i kurblat...i nakon verglanja zaglavi kurbla, nemoš kurblat, nemoš ni verglat više.....
Danas ga momak otvorio...kaže klip, cilindar u redu....ali je radilica dobila lufta...ne isplati se popravljat....ono, imam stari klip i cilindar 50 ccm i polovnu glavu s ventilima ( sad je na njemu kit 80 i ima na brojaču 27 000 od toga 25 000 s kitom )
odo ja na ebay...krankshaft, kurbwelle....ima na ebay.de za 45+9 € radilica.....ta bi mi još trebalo...ako...?
Šta da radim...to mi je stari skuter, ali ono važan dio povijesti skuter scene u Hrvata, jedan od prva 2-3 kitovana, cijeli slavni forum 4Tskuteri.com vrtio se oko njega.....baš bi ga htio ponovo oživit....a i skroz je pokrpan...izgleda bolje nego 70 % skutera na cesti....
"