Tehnički kutak > Tuning skutera

Novo pitanje? .....4str.

(1/11) > >>

Rossi:
Prije 2 dana upalim skuter ,zagrijem ga lijepo ,krenem i sve uredu...poslije par km stanem na semaforu i dam gas motor krene normala sve i starta lijepo i sve...ali nece preko 9200 rpm inace se vrti oko 9500...poslije par minuta padnu obratji na 9000 i vidim ja nema motor snage...ajde reko kuci cu ostavit ga pa vidit sta mu je ...blizu kuce ..odjednom se iz motora zacuje neko zveckanje i puce nesto...i kao zastruga jednom i opet puce i poce zveckat ..ja ugasim motor ,odguram do kuce...ajde reko da probam onak zaverglat..cim sam zaverglo iz auspuha vatra izadje i to polijep plamen..i ja otvorim ...evo sta sam zateko ...klip ima milion riseva ,ima i par veliki..fali komad klipa...karike su citave samo su pukle na mjestu gdje otpo komad klipa ..na cilindru nema ni najmanjeg risa ...ima par sitnih riseva na glavi cilindra ali to cemo mal ispolirat i bice ok..znaci cilindar sve super...nista...klip evo vidite kakav je na slici..prije toga nekih 2000km sam otvaro masinu i klip je bio u savrsenom stanju bez i jednog risa...mena zanima kako se to desilo...smjesa je bila ok ,boja bijele kafe na svjecici(Champion rn3c)..karike su znaci samo pukle gdje fali veliki komad klipa...ostalo je sve ok...sto sam mjenjo skoro jest jedino ova svjecica rn3c jer nisam ni jednu drugu naso ...a u ovom piaggio centru mi je ovaj reko kako je to nova svjecica i ide u nove runner ove 2008 godiste...i da ce normalno sve radit..dosad sam znao za rn1c i rn2c.....za ovu 3 nisam cuo nikad ...jel moze od nje ovo biti sto se meni desilo?ili je klip jednostavo odradio svoje i ako je izledo extra kad sam gledo prije 2000km..cijela termo grupa ima nekih 15000km..stim da su karike mjenjane 2 puta dosad...
http://img175.imageshack.us/img175/4747/30072008267ho6.jpg
http://img175.imageshack.us/img175/6480/30072008268zz8.jpg
http://img175.imageshack.us/img175/3776/30072008269dn4.jpg
http://img175.imageshack.us/img175/8590/30072008273dh3.jpg
jedno off pitanje...danas sam bio u Zagrebu sa frendom,i uzeo i klip i jos par stvarcica novi...lezaje i tako to...usput i trazio Tp radilicu sa plavim polutkama reko da stavim malossi sport vise koji kupi prasinu po kuci ali u cijelom Zagrebu od 10 piaggio i drugih salona(auto bil,bencony,Box 15,itd) nema radilice...samo u Vukovarskoj ulici sam naso jednu radilicu i to MHR ...ovi ostali nemaju ni serijske a kamoli Tp...Onaj digtung(brtva)cilindra znam da mora biti 0.5 znaci onaj kao papirni...ja jedini koji sam naso u svim salonima je 0.6..i sto je zanimljivo u 3 piaggio centra ..naljepnica na kesi od digtunga ,pise na njoj brtva cilindra 0.5 a na digtunzima unura pise sve 0.6 i tako svako pakovanje u 3 piaggio centra ....lijepo kazem da je greska svakom od njih ..kaze nije to je tako....ajde reko..i sta cu uzmem taj koji sam jedini naso 0.6....hocel sad bit problema jer nije 0.6 znam da ako je deblji da se gubi kompresija ? pa me zanima hocel puno to uticat sto je 0.6....

SlowRider:
Jel tebi od prije pukao centralni feder u voznji? I sto nije malo previse 9500rpm kroz ubrzanje sa serijsku masinu?

dino_sk:

--- Citat: SlowRider - 01 Kolovoz, 2008, 10:16:14 ---Jel tebi od prije pukao centralni feder u voznji? I sto nije malo previse 9500rpm kroz ubrzanje sa serijsku masinu?

--- Kraj citata ---
da njemu je pukao centralni
vjerovatno ima rolice 4,8 od zx-a frendu se isto na toliko

replcnt:

--- Citat: Rossi - 01 Kolovoz, 2008, 01:42:57 ---...karike su citave samo su pukle na mjestu gdje otpo komad klipa ..

--- Kraj citata ---

:toothy11:

e moj ivane, nikako sreće sa tim motorom kod tebe

Rossi:
ma da puko je bio centralni pa otislo i kvacilo i zvono ..rolne su 6.1 malossi sa multivarom...a motor mi radi na 9500 kad je na full gasu i max brzina...9300-9500 tako..i mislim da je to ok ....da nije uopste previse ...jer i zx ima rezonancu izmedju 9000-9500 rpm...ajde neko ako moze odgovorit na pitanja molio bi...bio bi  veoma zahvalan...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju