Tehnički kutak > Tuning skutera
Problem sa Malaguti Firefox F15
BlackCode:
Pozdrav svima ,
ovako imam jedan problem sa Malagutijem Firefox F15 1998 godina. Uglavnom kupio sam Polini 70 ccm , variomat sa setom 9 rollica, karb 19mm Dellorto. Takođe uzeo sam i LeoVince ZX auspuh. Motor jednostavno nikako da ide kako treba. Skinuo sam filter i stavio sportski , onda sam na kraju promjenio i vratio serijski auspuh motor donekle ima predobar start do nekih 60 poslije toga vuče se do 70 i to je to. Stvarno ne znam više sa njim šta da radim , ako netko ima savjete bio bih mu jako zahvalan.
Unaprijed hvala.
3alfa3:
Jesi siguran da su rolice u variomatu odgovarajuce tezine? Trebas oko 9200 okretaja u ubrzanju full gasom, a to stelas tezinom rolica. Lakse rolice - vise okrataja i obratno.
Jesi stavio tvrdje federe kuplunga?
BlackCode:
--- Citat: 3alfa3 - 31 Srpanj, 2008, 00:47:01 ---Jesi siguran da su rolice u variomatu odgovarajuce tezine? Trebas oko 9200 okretaja u ubrzanju full gasom, a to stelas tezinom rolica. Lakse rolice - vise okrataja i obratno.
Jesi stavio tvrdje federe kuplunga?
--- Kraj citata ---
Jesu rollice odgovarajuće težine.Znam za rollice sad sam stavio stari variomat sa 6 rollica i start sam dobio , ali nema kranje sve sam pokušao.Što se tiče federa jesam promjenio ih takođe i ovaj veliki.Sve je novo na motoru , ali jednostavno nikako ga uštelovati. Znači misliš da ZX može na 70 ccm iako sam čitao na dosta foruma da je taj auspuh isključivo namjenjen 50 ccm ?
3alfa3:
Moze on na 70ccm. Jedino sto nece motor imati snage kao sa nekim jacim spuhom namijenjenim bas za 70ccm.
jesi izvadio blokadu iz spuha? Ona je naprijed u grani. Tuljac zavaren sa 1 ili 2 tocke kojeg treba maknuti.
BlackCode:
--- Citat: 3alfa3 - 31 Srpanj, 2008, 00:52:53 ---Moze on na 70ccm. Jedino sto nece motor imati snage kao sa nekim jacim spuhom namijenjenim bas za 70ccm.
jesi izvadio blokadu iz spuha? Ona je naprijed u grani. Tuljac zavaren sa 1 ili 2 tocke kojeg treba maknuti.
--- Kraj citata ---
Jesam odmah čim sam ga kupio , a da li ima on još neke blokade? Problem je što sam ja iz BiH i kod nas malo ko zna uštelovati skuter kako treba , a sve dijelove sam kupio iz AMI trade u Karlovcu. Previše sam para uložio i nikako da dobijem ono što sam očekivao. U frenda mi Malaguti Firefox F15 serijska ide brže nego moj , stvarno ne znam više šta da mu uradim.
A što se tiče auspuha koji mi preporučuješ , nešto sam razmišljao o Yasuni R ili Ginelli Shot , a ni Hebo nije na odmet?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju