Evo mene opet. Masina je nanovo složena po drugi put, ovaj puta prepedantno. Krenimo redom: u radilicu je ubačen novi igličasti i balansirana je, na mrzlu radilicu su ugrađeni novi vrući u ulju ležaji radilice sa metalnim kavezom, sve je glatko sjelo do kraja i grijanjem blokova je sve sklopljeno. Stavljeni novi semerinzi Corteco viton, odmjereni da ne zatvore kanale u bloku i da ne dodirnu lezaj, stavljen novi iglicasti sa klipom i karikama, nove brtve.
Masina je bila kao nova, palila na dodir gumba. Razdrada je trajala 200km sa mjesavinom 2.5% u rezervaru, a bila je ukljucena i uljna pumpa. Skuter je odlicno isao za serijalu, uvijek 86km/h po satu, pazeno da se ne gazi hladan, i samo odjednom CVIK. Opet se raspao iglicasti lezaj klipa i ovaj puta sve sjebao.
Na orginalnom karbu jos imam limic, orginalnu spuzvu i diznu na kojoj nista ne pise, a velicinom je oko broja 60, igla je bila na predzadnjem zubu, a nakon razrade sam je skroz spustio jer je skuter trokirao malo na prvoj trecini gasa.
Uvidom u sadasnje stanje cilindra, dolazim do zakljucka da je se iglicasti lezaj Koyo pregrijao, vidim da je nova bolcna klipa ljubicasta, a cijelo je vrijeme bila prisutna mjesavina od 2.5% polusintetickog valoline ulja + uljna pumpa, ali motor nije jako dimio??? Potrosnja goriva je bila oko 4.5L na 100km. Svijecicu nisam stigao pogledati ni prvi put ni sada, a toplinska vrijednost je bila 9 prvi put, a sada 8, jer je se đubre razletilo, nakon havarije bude siva i jako smrdi jer se ocito razvijala vrlo visoka temperatura sto bi moglo ukazati na siromasnu smjesu. Ali motor je odvrtio 4 godine sa tim karburatorom. Ne znam ni sam dali da kupim kompletnu masinu ili idem opet iznova ali bi mu stavio diznu 70 pa neka trokelja.
I desi se ovo: