Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Gianelli extra i malossi multivar
Mikac21:
--- Citat: nikola.dragicevic8 - 16 Kolovoz, 2013, 14:52:51 ---Jedno laicko pitanje, zasto sa serijskim variom 4.7 ima odlican start, a sa malossijevim prevrtava? Malossi trazi vecu gramazu pa se kompenzira centralnim ili? Novi sam u ovome pa pokusavam pohvatat sve. Ako neko ima malo vremena i volje pojasnit :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
napiso sam ti koje rolice trebas za multivarom i ti opet pitas :nono:
nikola.dragicevic8:
Nisam pita koje, nego ako mi neko moze pojasnit zasto je to tako? Volim kad znam zasto nesto radim, a ne cisto napravit zato sto neko kaze da je tako..ako me razumis, bez uvride bilo kome :icon_thumright:
dr.mrgood:
To je tako zato jer je, eto. Iskustvo je tako pokazalo, a mislim da ti nitko nece objasniti tehnicke detalje zbog cega je to tako, jer to vjerojatno znaju samo oni inzinjeri iz Malossi tvornice...
ivanm:
drukčiji je kut kanala širenja rolica od serijskog variomata.. manje je oštar.. na serijskom variomatu je oštar kut i rolice brzo dođu do pola ali kasnije teško dolaze do kraja.
na multivaru je taj kut tuplji pa rolice podjednako teško penju po variomatu od početka do kraja...
kad bi ilustiriao kanale to bi bilo ovako,. serijski variomat
multivar
nikola.dragicevic8:
Bas se tako i ponasa, nema onaj "trzaj" na startu al poslije lakse ubrzava do krajnje. Hvala na objasnjenju :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju