Tehnički kutak > Blokade

Blokada kako nabrzaka?

<< < (4/5) > >>

Laviper:

--- Citat: skoda90 - 03 Rujan, 2013, 21:54:31 ---Da radi naravno.tako je inace blokada bila kod mene kad je kupljen skuter ja sam samo stavio prekidac.
Ma mislio sam bilo bi dobro da svaki put kad se motor upali da moram ugasit blokadu.ako me razumijes neznam kako bi objasnio

--- Kraj citata ---

U struci prekidac zvan ''mirni kontakt'' , znaci on je zatvoren dok je ''iskljucen'' a kad ga stisnes ili prebacis u ''upaljeni '' polozaj on odspaja kontakt kruga koji je do sad bio zatvoren.

njacte290:

--- Citat: skoda90 - 03 Rujan, 2013, 21:54:31 ---Da radi naravno.tako je inace blokada bila kod mene kad je kupljen skuter ja sam samo stavio prekidac.
Ma mislio sam bilo bi dobro da svaki put kad se motor upali da moram ugasit blokadu.ako me razumijes neznam kako bi objasnio

--- Kraj citata ---
I kod mene je tako isto, samo cu prekidač stavit negdje gdje se nevidi a opet da ga mogu uklj. ili isklj. u vožnji. Razumijem sad šta hoćeš ali neznam kako to izvest  :dontknow: evo član laviper nudi rješenje  ;D

spunky:
Ispod prednje maske, gdje mos gurnit prst na brzinu i ukljucit, naravno da se ne vidi, oni nevide ti znas ;)

Laviper:

--- Citat: njacte290 - 03 Rujan, 2013, 22:12:50 ---

--- Kraj citata ---
I kod mene je tako isto, samo cu prekidač stavit negdje gdje se nevidi a opet da ga mogu uklj. ili isklj. u vožnji. Razumijem sad šta hoćeš ali neznam kako to izvest  :dontknow: evo član laviper nudi rješenje  ;D

--- Kraj citata ---

Odes u chipoteku ili elektronic centar, trazis prekidac s mirnim kontaktom  ili NC prekidac ( normally closed ) ili objasnis ciki u trgovini na laicki nacin da treba bit zatvoren strujni krug dok prekidac nije stisnut. Cijena je par kunica, kupovo sam negdi prije u elektronic centru :)

EDIT: mal sam se ja zaletio , nisam vas skontao do kraja, vi bi da se blokada sama upali  bez da ste ju dirali. Moze se i to rijesit relejem  preko kontakta, da se moze iskljucit blokada dok je skuter pod kontaktom, cim ugasite kontakt blokada se upali. Nije ni to problem, sam zahtjeva malo elektro podlogu :) ak vam treba tako nesto i dalje  javite se rado cu pojest cevape i rijesit poso, da ne studiram za đabe ETF  :toothy12:

skoda90:
Da dobro si objasnio ali ostavit cu ovako kako je ipak.prekidac je mal i skriven ali na dohvatu da se moze brzo ukljucit blokada!nije sad da me ganja policija ali nek se nadje blokada ako zatreba!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju