Općenito > Generalno o skuterima
Vrsta benzina
IZd:
Nakon ove duge rasprave sad i mene zanimaju koja je benzinska najbolja (Ina, Tifon, OMV, Petrol, ...ili neka druga) :dontknow:
Matej:
ja tocim super 95. frendovi su mi rekli da ce mi skuter zaribat. :icon_scratch:
ja ne odustajem a skuter jos pali ko nov. jesu li upravu ili pricaju gluposti i prave se pametni....
a to sa nekvalitetetnim gorivom, bratu cbr-ka nije htjela upalit a braticu su se neke pumpice zastopavale od mulja u gorivu i tako al nemamo bas velikog izbora gdje za tocit jer je slijedeca pumpa od nas 40 km, pa riskiramo. :angry7:
3alfa3:
--- Citat: IZd - 07 Kolovoz, 2008, 08:53:32 ---Nakon ove duge rasprave sad i mene zanimaju koja je benzinska najbolja (Ina, Tifon, OMV, Petrol, ...ili neka druga) :dontknow:
--- Kraj citata ---
Ne mozes znati. Toci tamo gdje je najveci promet jer je na takvim pumpama obicno bolje.
A evo najcesci razlog zasto je gorivo u banani...
Ode cisterna iz rafinerije do benziske pumpe 150km dalje. Taamo istoci dizel, ali dobije zadatak da na toj pumpi izvadi eurosupera i odveze ga na neku drugu pumpu jer tamo ga bas fali, a slanje cisterne iz rafinerije bi trajalo predugo. I oni fino u cisternu u kojoj je ostalo ko zna koliko desetina litara dizela natoce eurosuper i tu smjesu istoce na toj drugoj pumpi.
To je najcesci uzrok lose kvalitete benzina.
A sto se benzina tice...
SUPER95 proizvodi INA i za skutere je sasvim u redu kao i za aute/motore starije od (recimo 10-tak godina)
EUROSUPER95 INA ne proizvodi nego uvozi jer nema rafinerije tehnoloski uredjene da bi ga mogle proizvoditi. Taj isti benzin je i na Tifonu, Croatiabenzu, kod privatnika, mozda i OMV-u...
veka84sb:
Ma sipaj gdje ti je blize ,svejedno sta sipas ako oces snage kupi kit pa vozi. A to da ces neko smece dobiti u benzin to ti se moze desiti na svakoj benzinskoj.
Matej:
--- Citat: veka84sb - 07 Kolovoz, 2008, 12:56:48 ---Ma sipaj gdje ti je blize ,svejedno sta sipas ako oces snage kupi kit pa vozi. A to da ces neko smece dobiti u benzin to ti se moze desiti na svakoj benzinskoj.
--- Kraj citata ---
istina :sign188:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju