Tehnički kutak > Tuning skutera
MOLIM VAS POMOZITE; OČAJAN SAM
vktr:
Na skuteru je sve originalno.
Napravio je cca 8000KM
Za servis ne znam ništa, sutra bi trebala doći servisna knjižica.
Filter zraka sam prao prije tjedan dana u benzinu i osušio i propuhao kompresorom
Fergazer sam isto čistio, ne znam jesam li to sve dobro obavio.
I gas nekako ko da preskače, mislim kad stisnem onda malo ide sporo i odjednom šusne brzo, ili ne znam čudno nekako.
Skuter je spor, stavio sajlu jučer, reko bi da ide 90.
Čovjek koji mi ga je prodao mi je rekao da ide 100-110, i ne zna mi objasniti ovaj problem, spominje svječicu, i fergazer.
Uz to skuter jako puno troši, ne znam ni sam kolko, ali je jako puno, izmjerit ću. I još se i trese jako. Ne znam je li normalno ali smrdi nekako čudno ono što izađe iz njega.
Imam nekakve rolice kaj mi je dao frend 10,x gramske 300 kilometri su prešle, da stavim to??
Skinuo sam onaj tunel za zrak šta vodi do filtera, tako mi je Speed naredio
Danas ujutro ću moći dati konkretne detalje, ali recite što treba gledat, mogu i usnimit.
MOLIM VAS DA MI POMOGNETE :sad1: HVALA PUNO UNAPRIJED
Fare:
Jesi li dirao sarafice za stelanje fergazera kad si ga cistio. Moguce da si ga rastelo i sad to sve treba ponovno postelati kako bi dobro radilo. Jer kad spomenes veliku potrosnju i ciscenje frge to mi smrdi da si ga rastelo.
vktr:
Upravo iz razloga što je slabo išo što je puno trošio i što nije htio palit sam išo rastavljat fergazer. Od onda pali, ali i dalje slabo ide i puno troši. jedini šarafić koji sam dirao je lergas, jer sam ga morao zašaraiti da bi mi se skut opće htio upalit ujutro, a ostali šarafići kaj drže čašicu na fergazeru, to valjda nema veze, zašrafio sam ih kako su i bili
Fare:
Jesi li promijenio svjecicu i koju si stavio? Ne bi vjerovao koliko svjecica utjece na rad motora!
3alfa3:
Ako skuter jako puno trosi, onda bi (ako su svi dijelovi na njemu ispravni) trebalo napraviti slijedece:
-provjeriti da li je filter zraka zastopan
-provjeriti ili zamijeniti svjecicu
-provjeriti i ocistiti karb
-izmjeriti kompresiju ako je moguce
-vidjeti da li su u karbu svi dijelovi (dize, igla itd) originalni i da li je ista situacija i sa airboxom
Ako je sve to provjerreno i u redu je, onda ne znam.
Da li skuteru puca iz auspuha? Da li kod voznje full gasom motor zvuci zdravo ili trokira i zvuci isprekidano? Kakva je boja na izolatoru svjecice?
Je li zazor svjecice odgovarajuci (recimo, 0,50mm bi trebalo biti OK)
Da li je distribucija benge ispravna (dovod benzina i vakum)? Chok jel radi kako treba ili se mozda sam pali u voznji?
Toliko toga moze biti....
Zvucisve komplicirano, ali i nije tako ako znas sto traziti i kako popraviti. Ako sam ne mozes (a ocito ne mozes cim trazis pomoc), probaj naci nekog na forumu da ti pogleda skuter, a ako i to ne uspijes, nema druge nego na servis sa skuterom pa se nadat da nece biti skupo.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju