Tehnički kutak > Tuning skutera
MOLIM VAS POMOZITE; OČAJAN SAM
Fare:
A cuj sve to moze biti ali sad prvo i osnovno promjeni svjecicu jer vec si otvorio jednu temu s ovakvim pitanjem i jos uvijek ju nisi promijenio, a to je osnovna stvar i najcesci kvar kod serijskih skutera.
vktr:
-provjeriti da li je filter zraka zastopan - kak bi bio zaštopan ak sam ga počistio prije tjedan dna
-provjeriti ili zamijeniti svjecicu - to valjda sutra napravim
-provjeriti i ocistiti karb -čistio jesam , a sad jesam lli išta očistio to je upitno
-izmjeriti kompresiju ako je moguce - nemoguće doma
-vidjeti da li su u karbu svi dijelovi (dize, igla itd) originalni i da li je ista situacija i sa airboxom
u airboxu je filter, kaj drugi bi trebalo bit nutra???, karburator, kaj sam izvadio to sam i vratio, nije bilo viška, samo benzin sa sitnom prljavštinom
.
Da li skuteru puca iz auspuha?
ne
Da li kod voznje full gasom motor zvuci zdravo ili trokira i zvuci isprekidano?
nekako ujednačeno skoro
Kakva je boja na izolatoru svjecice?
to ne znam, valjda ju promjenim danas/sutra
Je li zazor svjecice odgovarajuci (recimo, 0,50mm bi trebalo biti OK)
zazor? razmak onih nogica i sredine one ili?
Da li je distribucija benge ispravna (dovod benzina i vakum)?
trebala bi biti, kako da to provjerim??
Chok jel radi kako treba ili se mozda sam pali u voznji?
Ne znam kako se to vidi
Jedini strah mi je da će biti skupo, jer ko bi rekao, prodavač je inzistirao na cijeni i tvrdio da sve radi super, ne bi čak ni spustio malo cijenu, gamad retardirana
Fare:
--- Citat: ---Da li kod voznje full gasom motor zvuci zdravo ili trokira i zvuci isprekidano?
nekako ujednačeno skoro
--- Kraj citata ---
Pa dobro jel radi dobro ili ne, ne moze biti skoro jer skoro znaci NE?!
--- Citat: ---Kakva je boja na izolatoru svjecice?
to ne znam, valjda ju promjenim danas/sutra
--- Kraj citata ---
Pa pogledaj koje je boje svjecica na dnu tj. na elektrodi.
--- Citat: ---Je li zazor svjecice odgovarajuci (recimo, 0,50mm bi trebalo biti OK)
zazor? razmak onih nogica i sredine one ili?
--- Kraj citata ---
DA to je taj razmak.
--- Citat: ---Da li je distribucija benge ispravna (dovod benzina i vakum)?
trebala bi biti, kako da to provjerim??
--- Kraj citata ---
Pa skines cjevcicu od goriva sa frge, zatim skines cjevcicu od vakuma i nju stavis u usta i povuces zrak (napravis vakum) i ako gorivo potece kroz cjevcicu od goriva sve je u redu.
vktr:
Evo svječice.
Evo još ovo pa pogledajte jel tu šta ne valja, ako se može opće prema tome išta vidjeti.
Kad sam skinuo cjev ovu ljevu onda je već curilo malo benzina, a kad sam skinuo desnu i povuko zrak išlo je puno benzina. Jel to dobro stoji, da možda ne bi trebale obrnuto biti? Onda vjerojatno ne bi ni vozio, jelda.
Htio sam u vožnji snimit kako ide, ali dosta je kaj kotač ima single arm, još da ja vozim sa single arm, ne bi to dobro završilo.
U leru nema baš pravilan zvuk, u vožnji ima, mislim dok je pod gasom.
Kad ga upalim ujutro onda moram valjda čekati 15 sekundi ili više, inače ne reagira opće na gas ili se ugasi kad stisnem gas.
Drnda:
pogledaj jel ti usis dobro pritegnut, jer ima malo masnoce i benze oko njega
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju