Društveni kutak > Susreti, putovanja, putopisi..
Čuvajte se benz. pumpi, podvaljuju vodu...
Etore:
Evo, prije neki dan vratio sam se sa svojim skut' iz Istre i u Labinu na INA pumpi natočio sam bengulu (inače sam ovo ljeto točio na INA-i) pun rezervar, i tek drugi dan motor na ler-gasu vrti se kao da mu je gas sajla zaštekala, na 3 soma ok/min. Ugasim ga i poslje 15min neče više upaliti. Upalio je tek poslije dugog- dugog verglanja. 2-3 puta je puklo iz auspuha i sada ide po starom. Naravno odmah sam ga išao natočiti.
Ko mi kriv, prošlo ljeto točio sam ga na Istra- Benzu i nije bilo problema, a ljepo su mi rekli ljudi da stavljaju vodu u benzin ili šta ti ja znam šta kemijaju ali ne valja im bengula.
Toliko od mene "Pazite gdje točite svoje pile" Sretno svim putnicima.... :glasses9:
stark1:
malo nevjerujem da moze voda se miksat s benzinom,da imam neku kramu od skuta bas bi probao uliti 3l benze i pomjesat sa 3 deca vode da vidim sta bi bilo,jer ta voda bi isparila iz rezervoara na ovim temperaturama
Pulss:
misaju misaju itekako. Ode kod mene na otoku redovito skuteri nece da pale radi toga, pa trokavaju itd
A onda kad skines karb i dies cistiit rezervar zacudis se..
Da stave samo 20-30l na 10tis litara opet su na dobitku
Drnda:
ako netko ide iz smjera splita prema dubrovniku, u opuzenu je Ina oke, sa lijeve strane, dok je privatna nekih 1km dalje sa desne strane, i ima smeca i vode u njoj, meni ni auta ni motori , a quad pogotovo ne rade, pucaju iz spuha i slicno... tako da ako prolazite kroz Opuzen, na Ini je oke, a mislim da je energo petrol privatna, na njoj ni pod razno nemojte tociti
izlio sam iz quada nekih 10l benzina, sljedece jutro je u kanistru od 10l bilo na dnu nekih 1 ili malo vise litara mulj, bas gusti, onda nekih 6-7 litara normalni benzin, i na vrhu 2-3 litra vode... eto da znate kakvo je gorivo...
ivanm:
najčešće nije baš voda, nego benzin loše kvalitete..
jer se voda sa benzinom neda pomiješati.
a u cisternama se gorivo toči na kile. nikada se iz cisterne nemože ispustiti sav benzin, uvijek nešto ostane. često se voda kondenzira unutar spremnika.
imam frenda koji radi u ini i vozi baš takvu cisternu. on se vozi badava. a kako? kaže da nakon svakog istakanja u cisterni ostane 50-100 litara benzina koji se ne može ispumpati.
onda on s frendom stavljaju gas maske, ulaze u cisternu i izvlače benzin kantama van. nekad taj benzin prodaju za 7-8 kn na crno. to su vam žive istine.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju