imam dvije kutijice jednu na zidu a jednu na tavanu te od kutijice na tavanu dugačku žicu od mjesta spajanja u kuči.
dali svi ti spjevi imaju utjecaja na brezinu jer meni je non stop brzina na 1725 umjesto na 2048 što je prava 2m/bit brzina koju sada deklariraju.
Zapravo je u slucaju HT-a rijec o 2016. Ne znam zasto, ali je tako. Sada slijedi povecanje brzina do 4 megabita, ali kako cujem sada ljudima daju nazivnih 4 megabita sto u praksi znaci malo preko 500kb/s download.
Kod tebe to mozda nece biti moguce jer i sada nemozes postici 2 megabita jer ocito linija nije kvalitetna.
Ja sam u slicnoj situaciji jer meni modem neki put spoji sa DSLAM-om u centrali na 1700, 1800, 1900, a neki put i 2016. Meni je cetrala dosta daleko.
Lijek je reklamacija, ili traziti providera DSL2 standard jer se na njemu mogu ostvariti cca. duplo vece brzine obzirom na kvalitetu veze. U tom slucaju centrala to treba podrzavati kao i tvoj modem (dobijes novi ako ovaj ne moze).
Dobar trik je ukoliko je HT lijen i ne reagira na reklamaciju traziti MAXADSL jer zbog njega moraju osigurati veliki protok, a ukoliko on stvarno nije moguc, onda nista od svega toga.