Tehnički kutak > Tuning skutera

aprilia sonic pomoč...

(1/3) > >>

mali.bracek:
pozdrav

imam navedeni skuter...2004 godište, malo bi ga pojačal ak se da kaj, izmjenil pojedine djelove pa mi pomognite
moj problem je sljedeči, na skutu je skinuta blokada ona sa variomata skut ide oko 65 sve ostalo seriski, osim auspuha on je mislim da od aprilie sr( sa 2 lonca i kromovom rešetkom)
malo me muči u brijegu.( ak se dopeljam 60 do vrha padne na 15 i tak se muči, dok prije nije.to je bilo dok je još bil novi do nekih 2000km...
nači da dobijem bar još nešto na brzini i da bude malo startniji i jači
skut ima 6500km svake godine je mjenjano ulje u mjenjaču i svake 2 filter zraka..svječica mjenjana na prvom servisu...kaj bi trebalo sve izmjenit još po motoru?

wark:
rolice i remene

Caky644:
da ti bude startniji i bolje ide MALOSSI MULTIVAR 2000 definitivno,vecu diznu,red sponge,opruge na kvacilu i remen

mali.bracek:
jučer sam cjeli dan tražil neku knjigu ili neki info od skutera kad se kaj mjenja i slično...malo sam poskidal plastike dole i videl da ima dosta toga za izmjenit ( crijeva popucala, seleni, možda svječicu, itd..) piše u manualu da se remen mjenja na 6000km nači moj je taman za promjenit...
zanima me di mogu kupit gume ili selene na zadnjem djelu skutera vidi se na sliki od profilia mojoj kak izgledaju iznad auspuha moje su skroz u banani....

mene zanima koji je moj model minareli horizontal ili vertikal...koja je razlika u proizvođačima tipa malossi ili polini...kak znam koju diznu sad imami jel bolje kupit komplet kit ili pojedinačno uzimati djelove ( remen, rolice, centralni feder, itd...)

dal kad bi uzeo taj kit recimo malossi multivar 2000 moram mjenjati auspuh ili može ostat seriski?

Caky644:
multivar ti nije kit to je sportski variomat uz njega bi dobija jos odgovarajuce valjcice i klizace nezn dal i opruge daju za to ali i ako ne nisu pre skupe kupis malossi bile mislin da je to ok

za diznu da provjeris skines karburator i otvoris casicu pa ti na dizni pise koji je broj i stavis par brojeva vecu i malossi red sponge spuzvicu u filter i ako imas onaj limic u karburatoru skini ga to ti je na usisu  u karb di ide crivo iz filtera

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju