Tehnički kutak > Tuning skutera
Xenon HID H8 svijetla!?
doritos:
bok vas i xenon,napon i suzuki buzuki...prdekalice jedva da mogu svetlit nesto a kamoli stavljat xenon napon,bok te stvarno...ak ti ne svetli dovoljno onda si stavi zarulju iz sobe 100w i boli te djoka :toothy12:
Chupsy:
--- Citat: doritos - 15 Svibanj, 2009, 13:37:56 ---bok vas i xenon,napon i suzuki buzuki...prdekalice jedva da mogu svetlit nesto a kamoli stavljat xenon napon,bok te stvarno...ak ti ne svetli dovoljno onda si stavi zarulju iz sobe 100w i boli te djoka :toothy12:
--- Kraj citata ---
jesu ti potrebni ovakvi ispadi??
doritos:
naravno da mi trebaju :)
ko oce da mu svetli motor ko bozicno drvce nek kupi pravi motor i bok...
Benjamin:
vidim da su se poceli motati nazivi struja i napon...
da bi xenon radio potreban mu je napon od 9-16V..neki podrzavaju do 32V jel imaju mogucnost spajanja na 24V instalaciju pa rade od 9-32V...
I on bu radio onda jel je njemu 9V ili 16V isto...kod njega nebude treperenja ko kod obicne zarulje koja osjeca pad napona...
Jedino kaj je vazno da ima uvijek dovoljno struje za napajanje elektronickih elemenata u balastu njegovom...balast proizvede visoki napon koji u zarulji prozivede iskru da zapali xenon plin kod paljenja i tad mu treba veca struja...aku od 4Ah moze dat u struju i pali xenon..i kad se upali plin gori i odna je potrebno samo malo struje jos da ga drzi na zapaljeno...e sad kolko je ta struja pojma nemam jos..nisam stigo izmjeriti niti nis jos...to je ono problematicno pitanje jel ce stic namotji filat aku...
Inace xenon instalacija dode s osiguracem od nekih 15A...tak da kod paljenja ne potegne vecu struju od nekih 10A ja mislim..a sad koja je potrosnja kad se upali to moram saznat jos...
inace 35W 12V zarulja u punom intenzitetu trosi oko 2.61A ak je napon na njoj 13V..a ak je smoa 12V on trosi cak 2.91A...
Benjamin:
Eto saznao jos neke info...pa mali ispravak od mene..
Xenon radi cak od 8-32V i to skoro svaki od ovih kineksih kaj se prodaju po par sto kuna..jel ima pripremu u sebi za 12V i 24V instalaciju...
I normalna potrosnja struje mu je <4A,a maximalna <15A to je znaci ona kod paljenja..ali to je isprobano i aku od 4Ah nema s tim problema...
Po ovim informacijama je onak taman na granici da radi ili da ce doc do problema praznjenja aku...da nece se stic puniti...ak su ovi alfini podac tocni onda najvjerojantije da preko namotaja punjenja i reglera nece raditi...jel je struja punjenja smao 0.5A sta je nedovoljno...
Ali to cu jos isprobat pa cemo vidjet...ali imam jos jednu drugu soluciju kak bi se dalo sloziti ali to je jos u fazi razvoja..moram malo razraditi to jos..i isprobat...
Edit....
Eto jos tocnijih informaicja....
Obican analogni ballast trosi ovak...na random naponu od 13.2V potrosnja struje iznosi 3.2A..Taj ballast je tako i tako odpadao za mene jel nemam dovoljno mjesta ispod maske da to sve zguram...ja sam sebi namjeravao ugraditi one nove slim digitalne bllaste...najvise zbog mjesta.ali sam sad saznao jos neke zanimljive stvari kaj se njih tice....
Za digitalne ballaste su sljedeci podaci ... na random naponu od 13.2V trose <1.46A...i jos par sitnica ima...min. radni napon je od 7V..min. napon paljenja mu je 9V...i napon stabilizacije manji od 1min...dok kod analognong skoro 3min...i maximalna ulazna struja znaci kad se pali iznosi samo <8.5A.
Tak da cekam da si nabavim taj digitalni i s njim cu isprobavat...najvise zbog velicine koja je jako mala..i to mi je najvise igralo ulogu ...a sad jos kad sma dobio podatke ove o potrosnji jos jedan jako dobar razlog preci na digitalne...s njima bi moglo bez problema uspjet ugradnja na 50ccm...ali zasigurno jos nezelim nista govorit dok ne sprobam...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju