Obitelj i poznanici kao i cijelo susjedstvo su mi godinama prigovarali što Nedjeljom ujutro nabacim radni kombinezon na sebe i smajliča od uva do uva na lajku pa siđem u radionu...
Par puta sam onako slučajno obukao "misno" i sišao 30 metara od kuće u birc na cugu pa svi pitali jesam bolestan...
Ja sam vjernik vjerovatno veći od nekih koji su 7 puta tjedno na misi ali mene ograničiti u šarafanju... to bi tek bio grijeh...
Nemoj radit svetac ovaj, svetac onaj, nemoj slušat muziku korizma je, nemoj jest, post je,... A kad nije ni svetac ni korizma ni post ni Nedjelja, ili pljusne kiša ili mi gosti neki dođu, pa kako onda nešto napraviti?
Nedjelja je dan za otpočinuti a meni niti najbolji krevet niti najbolje carsko meso sa roštilja ne mogu nadomjestiti ponos i zadovoljstvo kada cijeli tjedan nešto šarafam u letu i onda Nedjeljom sve pregledam, korigiram sve propuste i onda uživam u djelu svojih ruku...
Radim Nedjeljom, radio sam i raditi ću ali to je dan kada radim samo za svoj gušt, svoju dušu i bez ikakvog presinga. Smatram da to ne krši nikakva vjerska uvjerenja, eventualno se kosi sa nekim tumačenjima ali to mi je nebitno...
Što se obitelji tiče... Evo, slike govore više od milju riječi ...
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.386821954690395.85138.100000877811910&type=1