Tehnički kutak > Tuning skutera
Projekt Aprilia SportCity One 50 2T
The_Dark_Side:
--- Citat: Grale - 18 Lipanj, 2013, 01:56:38 ---Zaboravih pitat, kolko km skuter ima?
Ako nije velika kilometraža u pitanju, netreba otvarat blok i mjenjat radilicu i ležaje.
Radije to ostavit za kasnije onda.
--- Kraj citata ---
15 soma...
Lijepo si sve sastavio stvarno svaka cast i hvala na ulozenom trudu...uzet cu u obzir sve...al vidim spominjes kao dobar base...moze to jos gore? naravno da bude trajno :) iskreno, nisam si stavio neki limit na novce tako da ono. A ovaj dio je samo sta se tice mehanike, imam u planu plastike, far, zadnju poziciju i jos sto sta izmjenit...doslovno napravit motor da je "jedinstven" bar u Puli :)
Grale:
Onda bi ja uzel i radilicu i odma i to rješil, taman je to blizu roka trajanja serijskih ležaja :laughing7:
Na jače nebi išel, pogotovo jer je ac, ali i da je ac, jer treba znat uštelat i održavat, a opet da svako malo ideš kod majstora, sumnjam da bi ti se sviđalo.
Znači imaš opciju prelaska na LC(vodeno hlađenje, jel).
Trebaš nabavit kiler s posudom i crijevima i uglavit ga, i termogrupu kupit za LC(nekih 10-20% skuplja u odnosu na ac).
Dalje trebaš vodenu pumpu, koju možeš stavit između blokova(naravno ako ima napravljen dosjed za nju u bloku), ili kupit električnu.
Za plastike i ostale styling detalje ti nemrem pomoć, tu sam baksuz :icon_biggrin:
Btw. nisam za remen siguran, dal ide onaj duži ili kraći, sad gledam po netu i piše da je isti ko na libertyu, a na centru nema u ponudi tih dužih remenja.
The_Dark_Side:
--- Citat: Grale - 18 Lipanj, 2013, 02:13:06 ---Onda bi ja uzel i radilicu i odma i to rješil, taman je to blizu roka trajanja serijskih ležaja :laughing7:
Na jače nebi išel, pogotovo jer je ac, ali i da je ac, jer treba znat uštelat i održavat, a opet da svako malo ideš kod majstora, sumnjam da bi ti se sviđalo.
Znači imaš opciju prelaska na LC(vodeno hlađenje, jel).
Trebaš nabavit kiler s posudom i crijevima i uglavit ga, i termogrupu kupit za LC(nekih 10-20% skuplja u odnosu na ac).
Dalje trebaš vodenu pumpu, koju možeš stavit između blokova(naravno ako ima napravljen dosjed za nju u bloku), ili kupit električnu.
Za plastike i ostale styling detalje ti nemrem pomoć, tu sam baksuz :icon_biggrin:
Btw. jedino nisam siguran jel je sportcity dugi ili kratki blok, ako je dugi, onda ovaj remen ne odgovara.
Budem provjeril.
--- Kraj citata ---
Koliko znam sa vodenim bi bilo bolje zar ne? Ostajanjem na zracnom nebi puno izgubio bar mislim, ispravi me ako grijesim. Sa ovim setupom koji si gore naveo, odprilike brzina i potrošnja :D Nebi bas da je ko kakva bembara :D hahaha...jer rezervar je 7.5 :D :D Da se ne pocne stvarat vir u rezervaru pa da maltene vozim od benziske do benziske hahah :)
Grale:
Vodeno hlađenje je bolje jer ima više snage, veći je kompresijski omjer i više se vrti zbog boljeg hlađenja.
Al za gradsku vožnju je ac možda bolji izbor.
Na ac treba dobro poštelat karburator(mislim, treba i na lc).
A sa tim jačim base-om bi trebal pit oko 5-5,5 l/100 km ako je dobro poštelan.
Još bi dodal i dulju getribu(ili od nekog lc skutera vidjet po omjeru zubaca) ili neku aftermarket(kod nje je problem iritirajući zvuk zbog ravnih zubaca).
Produljenje do nekih 10-15% recimo bi bilo ok ja mislim.
The_Dark_Side:
--- Citat: Grale - 18 Lipanj, 2013, 02:23:39 ---Vodeno hlađenje je bolje jer ima više snage, veći je kompresijski omjer i više se vrti zbog boljeg hlađenja.
Al za gradsku vožnju je ac možda bolji izbor.
Na ac treba dobro poštelat karburator(mislim, treba i na lc).
A sa tim jačim base-om bi trebal pit oko 5-5,5 l/100 km ako je dobro poštelan.
Još bi dodal i dulju getribu(ili od nekog lc skutera vidjet po omjeru zubaca) ili neku aftermarket(kod nje je problem iritirajući zvuk zbog ravnih zubaca).
Produljenje do nekih 10-15% recimo bi bilo ok ja mislim.
--- Kraj citata ---
Ono sta sam i mislio, da vodeno je bolje, al nekako sam uvijek bio odbojan prema svemu sta ima veze sa vodom i mehanikom/informatikom tako da 99% bi ostao na zracnom....
Ja si sad malo razmišljam...ovo cudo sad, kako sam ga naveo ide sigurno 70-75 bez nekog problema( bar po kazaljci) al pitanje koliko ona laže i dal je dobro baždarena...pa si sad mislim koliko bi to cudo islo sa svim gore navedenim...
Ti kazes 5 i po..nekako mi je to "premalo"...po mojim racunanjima meni sad pije 4.7...s tim da ne "pazim"...nego pun gas di god se stigne...
BTW, nemoras mi samo navodit stvari iz shopa( kuzim da ipak shop je od foruma pa reklama i prodaja) al opet :)) Hehehe :) Ako neceg nema u shopu, a bolje je od neceg iz shopa slobodno navedi, nije neki bad :) Iako mislim da ce sve bit uzeto sa shopa, skupa sa nekim pa ce lijepo sve to donijet do mene pa ce imat zabave :)Imam garazu i tako to :)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju