Općenito > Generalno o skuterima

Kupnja polovnog??

<< < (4/4)

mrcina:

--- Citat: Fran Mirtl - 17 Srpanj, 2008, 22:36:55 ---
--- Citat: noky007 - 17 Srpanj, 2008, 22:30:48 ---Odete prvo kod javnog biljeznika platis 70kn,nakon toga platis porez na motor 5% vrijednosti,al ne po onom kaj pise na kupo-prodajnom nego po katalogu njihovom....E sad on tebi moze i ne mora ostavit tablice....u jednom i drugom slucaju moras ic prvo odjavit motor od njega,i nakon toga ides u satnicu za tehnicki pregled vadis nove plocice ako ti ih vlasnik nije ostavio,novu prometnu i knjizicu vozila..to kosta 200kn(plus plocice ako ti ih nije ostavio)!
Uglavnom tebi rega i osiguranje vrijede do isteka,znaci do onda do kad ga je prijasnji vlasnik registrirao!

--- Kraj citata ---

Postupak je ovak.
1. Kupovina kupoprodajnog ugovora - 1,86kn u narodnim novinama
2. Ovjeravanje KP kod javnog biljeznika - 47,5kn (placa kupac to, tako je uobicajeno)
3. Kupac odlazi odjaviti skuter (skuter se moze odjaviti samo u onoj zupaniji gdje je registriran, znaci ako je na ST table nemoze se odjaviti u Zg)
Odjava kosta 22kn
4. Kupac odlazi platiti porez
5. Kupac ide u stanicu za tehnicki i tamo vadi nove dokumente i odlazi ih ovjeriti u MUP

E sad tocka 3 se djeli na dva dijela. Ako kupac odlazi odjaviti skuter onda mu ostaju i knjizica vozila i prometna.
Ako vlasnik odlazi odjaviti skuter onda knjizicu vozila ostavlja u Mupu i dobiva dvije potvrde da je skuter odjavljen. Buduci kupac jednu potvrdu ostavlja u stanici za tehnicki a drugu (cini mi se) u mupu.

--- Kraj citata ---

ovako sam ja prošao.
dao kaparu,popunio kupoprodajni ugovor i potpisao-prodavatelj otišao potvrditi kod javnog bilježnika i odjavio skuter u VG.
sutradan dopeljao skuter u ZG ja mu dao rest love on meni potvrđen ugovor otišao u policiju podigao svoje tablice prenio kuter na sebe platio prometnu, platio porez prije toga izašao me oko 650kn jer po katalogu je procjenjen na oko 15000kn.

filiplatinovicz:
ne da mi se čitat sva ta sranja, ali, ako je regan u drugom gradu, u tom gradu odmah ili nakon godine treba odjavit pločice na murji dA BI SE MOGAO REGAT U PREBIVALIŠTU NOVOG VLASNIKA. ne plati li se porez unutar 15 dana, pri prijenosu se plaća + zatezna kamata...
najbolje papire sredit odmah jer nema brige i eventualnih sranja s murijom...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju