Općenito > Generalno o skuterima
Kupnja polovnog??
Poggiali:
Čitam tu gore, al piše za slučaj da skuter nije regan, al mene zanima ja kupim 200ccm skuter, koji je regan godinu dana, kaj ja onda zadržim tu tablicu (tablica je iz nekog drugog mjesta iz kojeg ja nisam) i onda se vozim tak s njegvom tablicom dok traje rega ?? Kolko bi me došo ukupni toršak prijenosa, 2kn za ugovor, 50 bilježnik i dalje?
Fran Mirtl:
Mozes tako kako si napisao, znaci na kupoprodajnom ugovoru se napise pod napomena:
Tablice ostaju kupcu
I mozes se voziti godinu dana (tj dkoad rega traje) na tim tablicama i onda kad ga ides opet regat te tablice odjavis i uzmes nove.
Druga solucija je da odma odjavis te tablice i uzmes nove, onda ti je trosak 65kn za tablice i mislim 35kn za prometnu, a registracija ti ostaje jos od starih tablica.
Ugovor ti je 1,86kn , javni biljeznik 47,50kn
Prijenos ti ovisi od godista do godista, no recimo oko 500-750kn.
Poggiali:
--- Citat: Fran Mirtl - 17 Srpanj, 2008, 22:29:12 ---Mozes tako kako si napisao, znaci na kupoprodajnom ugovoru se napise pod napomena:
Tablice ostaju kupcu
I mozes se voziti godinu dana (tj dkoad rega traje) na tim tablicama i onda kad ga ides opet regat te tablice odjavis i uzmes nove.
Druga solucija je da odma odjavis te tablice i uzmes nove, onda ti je trosak 65kn za tablice i mislim 35kn za prometnu, a registracija ti ostaje jos od starih tablica.
--- Kraj citata ---
2001.-2003. bi bio skuter
noky007:
Odete prvo kod javnog biljeznika platis 70kn,nakon toga platis porez na motor 5% vrijednosti,al ne po onom kaj pise na kupo-prodajnom nego po katalogu njihovom....E sad on tebi moze i ne mora ostavit tablice....u jednom i drugom slucaju moras ic prvo odjavit motor od njega,i nakon toga ides u satnicu za tehnicki pregled vadis nove plocice ako ti ih vlasnik nije ostavio,novu prometnu i knjizicu vozila..to kosta 200kn(plus plocice ako ti ih nije ostavio)!
Uglavnom tebi rega i osiguranje vrijede do isteka,znaci do onda do kad ga je prijasnji vlasnik registrirao!
Fran Mirtl:
--- Citat: Poggiali - 17 Srpanj, 2008, 22:30:38 ---
--- Citat: Fran Mirtl - 17 Srpanj, 2008, 22:29:12 ---Mozes tako kako si napisao, znaci na kupoprodajnom ugovoru se napise pod napomena:
Tablice ostaju kupcu
--- Kraj citata ---
2001.-2003. bi bio skuter
--- Kraj citata ---
mozes proci onda i s 300-400kn, to ti nece gledati po katalogu nego napises u kupoprodajni 7-8k kn i to je to. porez je 5%
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju