za početak želim zahvaliti članovima
walkay, Kamba, _r0bi_, Pralas, gumy što su mi dopustili da im visim za vratom dok su šarafali po skuterima (što po mome što po drugima) i time mi omogućili gledajući njih kako rade da se i ja sam usudim uzet u ruke alat
trenutno nemam slike skutera jer sam počeo šarafat a imam novi mob pa mi je bilo žao da ga mastim (možda nabacim koju ak budem imao vremena kasnije da odem napravit mali fotošešn)
radi se o ovom modelu
vlasnik je sin puničinog nećaka (zvuči kao neka meksička sapunica
)
kupio ga je za jeftine novce sa urednim papirima računajući na to da će morat ulagat u njega
kad ga je kupio imao je problem gušenja/gašenja motora pri dodavanju gasa
problem je bio riješen nakon uvida u klipić karburatora gdje je bio problem što
igla nije bila ispod ploče igle već se slobodno kretala po klipiću unutar prostora što je feder dozvoljavao
smjesa je malo bogata, no to se da riješit
skuter je stanje groba
neispravni km sat, indikator temperature, indikator razine goriva
na instument tabli nedostaju indikatori žmigavca i pretpostavljam dugog svjetla
plastike su kao da su rat preživile + što nedostaje 80% vijaka
mašina je u boljem nego što sam mislio stanju s obzirom na 10000 km na satu (+još nekih 5t km bez njega) - po riječima prvog vasnika sipana je mješavina + aktivna uljna pupma
pošto je bilo rezervnih brtvi otvorili smo termogrupu da vidimo stanje -
bez ijednog risa deklo je držalo 10 različitih vsta vijaka (od imbusa, kržnog, običnog pa do originalnog hex vijka),
mehanizam kurble je izvana klimav i iznutra je pokidan (vjerovatno od pada na tu stranu)
karburator je Dell 17,5 PHVA bez limića, ler dizna 32, glavna dizna 64, igla na prvom zubu odozgora, serijski filter zraka
dayco remen - počeo se kidat (na nekim mjestima su konci pred pucanjem)
variomat i rolice nisam mogao provjerit jer nemam blokator a sa nekim fuš metodama ga nisam htio skidat
kvačilo ne izgleda loše ali
su polutke loše, kao da su nagrižene sa nečim i pod prstom se osjete "valovi"
nema mehanizam prednje kočnice (ima sajlu, čeljust, kočione pločice i disk)
zadnja kočnica je uredna ali je disk loš iako kako on kaže služi svrsi
na skuteru su skinute blokade, prvi vlasnik ih je skino (slijepa crijeva na asupuhu, prsten variomata)
mislim da ima problem i sa strujom, naime,
zadnja pozicija radi kao i štop svjetlo
prednje svijetlo (balonka) radi
truba/sirena radi
ali evo sad problema
žmigavci rade ali kontra - palim lijevi upali se desni / desni pali se lijevi
te da bi me stvar još više zbunila kad upalim žmigavce nema blinkanja, tj. rade konstantno
skuter ostaje čista serijala, jedino će se možda boja mijenjat (original je bila plava - sad je žuta - bit će neki mix tinejdžera od 15 godina) ili ako mali nađe sponzora, base tuning (vjerovatno nešto slučno mom setupu)
e sad po trenutno opisanim problemima i stanjem, plastike će se sredit, remen će se mijenjat, kvačilo sa polutkama, možda stavimo lakše rolice u minimalnoj gramažnoj razlici
jedino me zanima što predlažete da se kemija oko struje