Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Ulje u vilicama-info općenito

<< < (2/6) > >>

efz:
Tebe sam alfa cekao   :icon_biggrin:

E sad 10000 - 20000 km jbg to je duplo više ili manje ovisno kak gledaš, nekak mi nije mjera na mjestu, ili si htio mozda reći ovisno od proizvođača ?

3alfa3:
Najkrace receno - mijenjaj jednom godisnje ako mozes. Ako ne mozes, daj barem jednom u 2 godine. Dulje od 3 godine nemoj nikako cekat.
Jos je dobro kod tvog skutera, ali da imas neke high end vilice, bas bi morao cesto mijenajt da im ne zastopas ventile. OVako samo dobivas sve losiji ovjes kako ulje stari, ali nema stete po vilice (osim ak ne padnes pa ih savines  ;D )

efz:
Ok steef budeš isprobal i dal svoj sud, ak veliš da je dobro ja budem pitao jel može bolje  ;D

Zanima me koje ulje ide u Nexusa, i kaj bi bilo kad bi išo mrvu gore ili dolje sa gradacijom ulja?

steeef:

--- Citat: 3alfa3 - 02 Lipanj, 2013, 22:02:49 ---Najkrace receno - mijenjaj jednom godisnje ako mozes. Ako ne mozes, daj barem jednom u 2 godine. Dulje od 3 godine nemoj nikako cekat.
Jos je dobro kod tvog skutera, ali da imas neke high end vilice, bas bi morao cesto mijenajt da im ne zastopas ventile. OVako samo dobivas sve losiji ovjes kako ulje stari, ali nema stete po vilice (osim ak ne padnes pa ih savines  ;D )

--- Kraj citata ---

to sam htel reć,kod njega se već 2x trebalo mijenjat s obzirom na godine :P

--- Citat: efz - 02 Lipanj, 2013, 22:03:30 ---Ok steef budeš isprobal i dal svoj sud, ak veliš da je dobro ja budem pitao jel može bolje  ;D

Zanima me koje ulje ide u Nexusa, i kaj bi bilo kad bi išo mrvu gore ili dolje sa gradacijom ulja?

--- Kraj citata ---

obično stavljaju 7.5w tvornički,čak i 5w...staviš 10w i toe to.

3alfa3:

--- Citat: efz - 02 Lipanj, 2013, 22:03:30 ---kaj bi bilo kad bi išo mrvu gore ili dolje sa gradacijom ulja?

--- Kraj citata ---

Rjedje ulje - brzi povrat. Gusce ulje - sporiji.
U praksi, rjedje ulje - meksi ovjes.

Btw, po zimi se inace koristi rjedje ulje, a po ljeti gusce, al to je za malo ozbiljnije koristenje motora/skutera. Stavi tvornicku gradaciju i neces fulat

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju