Tehnički kutak > Tuning skutera
koja je bolja mašina za tuning piaggio ili minarelli i zašto?
MarinM:
a ja pak mislim da je rasprava nepotrebna jer neko voli piaggio, neko voli minarelli, a razlike su skoro pa neprimjetne. Jedan ima nesto bolje nesto losije i kraj price. Gianelli a da nije i mina talijan?
SF2 Freak:
Frend ima obe serijale i i vozili smo se zajedno ja na runneru ( sve serijala) on na roxu (isto sve serijala). Da se zna prvi ima 5700km a drugi oko 7000. I brži je bio , rox je bio brži od runnera.
steeef:
da se zna i moja batina je brža od roksa,jel to znači da je brža od svih 50cc serijala?
lepo mi je mama govorila,sine šta ti svašta znaš,moral si bit mehaničar :headbang:
luna500rr:
aerox do 2002 il 2003 pojma nemam...imao je otvoreniji spuh, bolju struju, bolje tajminge, dellorto karburator...taj je i isao odlicno i tice na grani znaju da je pra sve tada u ubrzanju al bi ga nrg i runner šišali u krajnjoj...taj aerox je trošio 4-5 litara...
od tada, aerox ima gurtner karburator, zaguseniji auspuh, prjenos nastelan na nize okretaje...ugl trosi duplo manje al je i duplo manje živ, ide mislim 70 realne u vrh glave bez blokada....taj je sporiji od novih piaggia...
po pitanju ostalih minarelli skutera, svi lc su sporiji od starog aeroxa jer imaju slabije izvedenu glavu i stage 2 je najjaci auspuh sto je isao na minarelli...osim na prastaroj sr sa sito auspuhom al ona je imala slabiju glavu...
od ac skutera najbrze su ubrzavali mala yamaha jog i prve serije malagutia f10 jer je prva serija minarelli ac kratkog bloka imala bolesne tajminge na cilindru za tvornicki skuter...s tim cilindrom, na dugom minarelli bloku full serijala natjerao sam skuter skoro 85 po gps-u...a cisto za usporedbu, lunina masina sa malossi sportom i puvalicom mi je isla 86 :drunken_smilie:
a općenito je za tunning bolji piaggio jer je lako mudrovat, a kad treba ustelat skuter piaggio se nikome ne kvari a oko minarellija non stop neki krc ode...
SF2 Freak:
--- Citat: steeef - 04 Srpanj, 2013, 12:04:36 ---da se zna i moja batina je brža od roksa,jel to znači da je brža od svih 50cc serijala?
lepo mi je mama govorila,sine šta ti svašta znaš,moral si bit mehaničar :headbang:
--- Kraj citata ---
JA sam samo napisao kak je bilo i koje je moje iskustvo , a za tvoju batinu baš me boli briga nek bude brža i od R1
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju