Tehnički kutak > Napravi sam

Home made kompresor

<< < (2/4) > >>

3alfa3:
Negdje sam citao da kod koristenja kompresora od frizidera treba nekako rijesit podmazivanje jer oni koriste ulje koje je pomjesano sa medijem (plinom) za podmazivanje. Kao i kompresori klima uredjaja. To su zatvoreni sistemi, ali ovo nije?

zekozna:
Kućište motora je ujedno i spremnik ulja. Problem je što većini pri rastavljanju izleti mješavina ulja i plina pod pritiskom...
Kada budem skidao idući motor sa nekog frižidera, snimati ću i taj postupak a morati ću i spajanje instalacije slikati da tutorial bude kompletan...

Ja inače ulje sipam tako da na jednu usisnu cijev nabijem crijevo koje uronim u bocu sa uljem a drugu usisnu cijev začepim prstom.
Motor si povuče ulja koliko može a ostalo izbaci na izlaz. Zbog toga i imam spoj na brzu spojnicu da kod doljevanja ulja višak ne završi u boci nego da mogu rastaviti cijev...

Peksy:
Od cega ti je motor na kompresoru...meni je susjeda stavija od frizidera ili ti ga hladnjaka i besuman je jedini stq se malo duze puni

zekozna:
Pa, mislio sam da je dovoljno očito da su motori od frižidera ili ledenica (kištri u Slavoniji  :icon_biggrin: )

Peksy:
Ma pola mi slika otvara pola ne...nije do tebe do moba mi je....e pa odlicno to e super necuje se a sluzi :D svaka cast :)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju