Općenito > Propisi

Peticija za micanje odredbe koja limitira brzinu skutera

<< < (7/9) > >>

tommy:

--- Citat: 3alfa3 - 31 Svibanj, 2013, 21:32:36 ---Da se mene pita, ovak bi bilo (iskreno, ne znam kako je to sad, a i ne zanima me  ;D )

Nema voznje skutera/motora sa B kategorijom
M od 14 godina
A1  od 16 godina
A2 od 18-20 godina
A od 24 godine

E, jedino sto bi bila stvarno velika razlika je to sto nakon polozene A1 nebi ljude tjerao ponovo na ispite nego im automatski dao "jace" kategorije ovisno o godinama zivota

--- Kraj citata ---

potipis, tako je u većini EU zemalja, osim tog davanja ovisno o godinama, tako će biti i kod nas, ustvari već je tako osim te M kategorije, ali i nju će promijenit. samo bi trebalo uvesti to davanje jače kategorije ovisno o godinama  :icon_thumright: jer preskup je to sport, kad bi išao polagati svaku posebno.

anton55:
Po meni ne bi trebalo limitirati vozila na 50 km/h iz još jednog razloga što se po gradu i ne može voziti puno brže od 60 km/h. Postoje ograničenja brzine koju policija provjerava i kažnjava kao i ostala vozila, a znamo da skuteri većinom voze po gradovima.

Lucky_L:
Ovo "sve ostalo nakon 30 godina" je baš pretjerivanje...pa najbolji vozači u moto Gp imaju po 20 godina...a ne preko 30...    Ma cijene polaganja jebu ljude...pa se friziraju "kosilice" do iznemoglosti  :laughing7:

veruda:
dečki zaboravljate jedan detalj, liberalni zakoni obično dolaze sa većim kaznama!
vidio sam oduzimanja vozila u njemačkoj i italiji za detalje koje kod nas i "bakice" imaju. trst je naprimjer bio poznat po ludovanju na motorima i onda su počeli oduzimati vozila za vožnju na zadnjem kotaču. dali bi i na to pristali?
u njemačkoj je u knjižici seriski broj auspuha i veličina dizne na karbu (između ostalog) promjena istog je naravno oduzimanje vozila...

Rocky:
dobro da ne piše cijeli setup mašine u knjižici.. ma to sve treba streljat ko je izmislio takve gluposti

jel zna neko kakva je šema sa ovim tomosima u sloveniji, kolko sam čuo oni proizvode automatike samo sa prvom brzinom i max brzina je 25km/h, za to netreba rega nit ništa. pod šta to spada, jel to moped, jel se sa tim smije po cesti smetat ili je to samo za po pločniku  :binkybaby:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju