Općenito > Propisi
Peticija za micanje odredbe koja limitira brzinu skutera
Reponja:
Po meni, trebalo bi skinuti automatsko dobivanje kategorije za 50ccm uz B kategoriju. To nema nikakvog
smisla, dva su sasvim različita tipa vozila. Kao da uz vozačku za avion dobiješ i onu za kombajn/traktor.
Trebalo bi pojednostaviti kategorije za motore i naravno, istima malo spustiti cijenu. Ove cijene su svima
destimulacija i sve se nešto čeka navršavanje 18, 21 ili 24.g . Ne napraviti ih prejeftinima, ali opet, da
polaganje ne košta kao auto u relativno dobrom stanju koji se može voziti još godinu dana bez ulaganja.
Zeko kužim šta hoćeš reći, ali malo si agresivno startao. I meni je pun klinac nedorasle klinčadije zbog
kojih me svrstavaju u klasu prometnih kamikaza. A mislim da ću prvog sljedećeg koji me pretekne sa
desne strane trknuti laktom ili nogom van ceste (pa nek se kasnije dokazuje iz gipsa), ako ga već ne
stignem na semaforu uz par vaspitnih..
Meni je jasno da je mala tabla većini prvo prometno sredstvo i da se mladenački entuzijazam i nedohebanost
negdje moraju ispucavati, ali postaje me sramota kao vozača iste klase...
--- Citat: zekozna - 31 Svibanj, 2013, 17:21:26 ---... kitom od 80 ccm (sram ga bilo tko je već pomislio...) ...
--- Kraj citata ---
Pomislio sam i malo me sram... :toothy12:
tommy:
--- Citat: Reponja - 31 Svibanj, 2013, 20:21:34 ---Po meni, trebalo bi skinuti automatsko dobivanje kategorije za 50ccm uz B kategoriju. To nema nikakvog
smisla, dva su sasvim različita tipa vozila. Kao da uz vozačku za avion dobiješ i onu za kombajn/traktor.
Trebalo bi pojednostaviti kategorije za motore i naravno, istima malo spustiti cijenu. Ove cijene su svima
destimulacija i sve se nešto čeka navršavanje 18, 21 ili 24.g . Ne napraviti ih prejeftinima, ali opet, da
polaganje ne košta kao auto u relativno dobrom stanju koji se može voziti još godinu dana bez ulaganja.
Zeko kužim šta hoćeš reći, ali malo si agresivno startao. I meni je pun klinac nedorasle klinčadije zbog
kojih me svrstavaju u klasu prometnih kamikaza. A mislim da ću prvog sljedećeg koji me pretekne sa
desne strane trknuti laktom ili nogom van ceste (pa nek se kasnije dokazuje iz gipsa), ako ga već ne
stignem na semaforu uz par vaspitnih..
Meni je jasno da je mala tabla većini prvo prometno sredstvo i da se mladenački entuzijazam i nedohebanost
negdje moraju ispucavati, ali postaje me sramota kao vozača iste klase...
--- Citat: zekozna - 31 Svibanj, 2013, 17:21:26 ---... kitom od 80 ccm (sram ga bilo tko je već pomislio...) ...
--- Kraj citata ---
Pomislio sam i malo me sram... :toothy12:
--- Kraj citata ---
upravo to, da nema takvih vozača pala bi prodaja mopeda za 60-70%
zekozna:
Nemojte svaku moju riječ uzimati k srcu. Nekada, kad je riječ o sigurnosti na cestama ili stvarima koje nekoga mogu strpati iza rešetaka, znam pustiti koju težu riječ... Puno motorista, mopedista i bikera sa kojima sam se družio nisu više među nama. Nadam se da niko na forumu nije bio na toliko sprovoda svojih prijatelja i da niko neće ni biti. Volim motore. Volim ih od malih nogu. Ne gledam ih kao prestiž, sredstvo prevoza, sredstvo nadmetanja, motor je motor i na žalost, neki od forumaša nikada neće osjetiti takvu ljubav. Najčešće se vozim sam ili u društvu sa totalnim neznancima na koje naletim putem. Nekada sjednemo negdje na cugu, sa nekima čak niti ne progovorim. Vozimo se skupa dok nam se putevi ne počnu razdvajati. Šta nas spoji uopće? Ista ljubav. U nekim trenutcima u životu, motor je bio sve što imam. Dali bih ja bio dostojan sjesti na taj motor bez da imam vozačku? Naravno da ne bih. Neki ne bi vjerovali ali poslije 14 godina na motoru kupio sam prvi skuter. Nema ta vožnja veze sa ostalim dvotočkašima iz iste kategorije. Udobnost, stabilnost, snaga, okretnost, sve to daje privid sigurnosti ali ništa ti to ne pomaže kada sa 13 cola cestovnom gumom 130 širine pri 50 km/h moraš naglo skrenuti i kočiti a pjesak na cesti. Pravo vožnje mopeda sa B kategorijom? Potpisujem ukidanje odmah. A1 kategorija? Da, može sa 18 godina ali ne preko 50 ccm. Sa 30 bih dozvolio sve ostalo, ne prije. Neki nikada nisu otvorili motor, nemaju pojma kako on uopće funkcionira a španali bi se sa gasom do daske. Ne ide. Gas do daske se daje kada ste ti i motor kao jedno a kao jedno ne možeš biti sa nečim što nisi upoznao.
Rocky:
malo si prestrog ;D A1 sa 18 godina je prekasno i sve ostalo kaj se pomiče na čim više godina je još gora stvar. više prekršaja i mrtvih ljudi bi bilo na taj način iz razloga jer niko nebi mogao dočekati 18 ili 30 godina da položi određenu kategoriju. bolje je da se čak dobna granica spusti pa da i balavci mogu položit M kat za skutere, pa nek se voze do mile volje i bar će bit legalni.
3alfa3:
Da se mene pita, ovak bi bilo (iskreno, ne znam kako je to sad, a i ne zanima me ;D )
Nema voznje skutera/motora sa B kategorijom
M od 14 godina
A1 od 16 godina
A2 od 18-20 godina
A od 24 godine
E, jedino sto bi bila stvarno velika razlika je to sto nakon polozene A1 nebi ljude tjerao ponovo na ispite nego im automatski dao "jace" kategorije ovisno o godinama zivota
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju