Tesko da se to moze snimiti i da bude prepoznatljivo na snimku. Taj zvuk nije lupkanje nego vise kao da neki federi rezoniraju. Zvuk se cuje uvijek na pustanju gasa kad se masina rastereti jednostavno kao da su tolerancije na radilici prevelike.
Uglavnom bilo kako bilo rasklapanje mu ne gine. E sad....drugi dio price. Imam ja jednu gilerinu masinu iz 99 godine. Znaci full nova. Nikad upaljena ni montirana na skuter al sa dobos kocnicom. Tako da mi ne odgovara da je citavu stavim. Raspakovao bi ja i nju i prebacio radilicu i cilindar na ovu al opet i cilindar je cetvrtasti a vamo je petougli.
Zna li se jesu li iste port mape u tog starog cetvrtastog i ovog novog s 5 uglova?
Da javim ekipi razvoj situacie.
Malo smo raspravljali o tom cudnom zvuku na pustanju gasa i ja sam prije par dana uradio slijedece. Skinuo masinu i provjerio tolerancije radlice u bocnim lezajevima. Znaci njereno komparaterom nula stotih. Nema lufta i malo ni lijevo desno ni gore dole a ni napred nazad. Znaci fabrika ga lose slozila. Morao je imat lufta 10-12 stotih. Onda skinem cilindar i tu je stanje odlicno. Klip ko nov,cilindar ko nov. Pregledam klipnjacu....tanko. nije da je crkla al ima lufta lako ga osjetiti.
Onda raspakujem tu novu masinu od runnera iz 99' i prebacim sve djelove na svoj blok osim cilindra jer nije ista port mapa. Stari cilindar sa 4 kuta je za 1mm nizi. Malo sam proletio honerom kroz svoj cili dar s 5 kutova i ubacio asso werke klip iz runnerove masine. Pumpa za vodu je takodje sa dva skf lezaja i corteco semeringom dok su svi lezajevi il aprilijine masine korejci a semerinzi KOK.
Uglavnom sad.je masina.Wooow. Radi kao elektricni motor i kad pustim gas samo se cuje kako na auspuh po malo prdeka.
Vec sam presao oko 500km i malo bolje i vuce i malo manje trosi.
Vrlo sam zadovoljan.