Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Blic pitanja

<< < (2637/2649) > >>

G.B.S.:
Veliko i iskreno hvala na pomoći.

Znači ovako!

trebaju mi rolice koje su original u tom Malossi variomatu - to je MALOSSI 15.0G 25x17mm (8 komada) pod kodom 6613554.b0
predlaže se uzeti klizače na variomatu koji su pod kodom - 3713125
također predlaže se uzet novi centralni bijeli feder pod kodom - MALOSSI 2913003.W0
te O - RING pod kodom 6611865b

Koja je periodika zamjene navedenih dijelova? ako stavim sve ovo novo trebalo bi trajati 7000 - 8000 km? Ovo gore je oko 60 Eura koliko vidim.

Sto ako umjesto 15 grama uzmem rolice od 14 grama? Smanjuje kranju brzinu, dobiva na ubrzanju ili grijesim?

Remen je novi stavljen pred 4300 km. Trebao bi biti siguran ove sezone.

dario007:
Rolice reguliraju okretaje u ubrzanju, ne štela se s njima ubrzanje i krajnja brzina.

Poželjno je na 500tku metnut lakše rolice jer uđe u prave okretaje tek oko 100km/h.

Yield:
Pozdrav svima!

Isprika na duzem postu i pitanjima.

Imam Gilerru Runer SP 50 2006. Skuter je slabo vozen zanjih godinu dana i nije bas odrzavan pa bih ga htio komplet srediti. Ima i dosta hrđe na nogaru i rami ispod jer je vozen po zimi i mokrome.
Neke stvari koje mogu bi sredio i zamjenio sam ( diskovi plocica, filter zraka, svjecica, ocistio hrđu ), a za druge stvari bi trebao mehanicara ( nemam alat i znanje za sve ostalo ).

Devinitivno bi trebalo zamjeniti remen, ulje u kocnicama ali bi trebalo i pogledati u kakvom su stanju zvono,kuplung,rolice, federi, semering radilice itd. Znaci da se sve otvori i zamjeni sve sto treba.
Znaci da skuter bude stvarno kompletno sreden i da se moze cak i na neko duze putovanje s njim. Imao bih nekoliko pitanja....

Servis pitanja

1. Imate li savjet za nekog dobrog menahicara za servis u Zagrebu? Nekad davno prije sam isao na Piaggo servis na Crnomercu ( Horvat ako se ne varam ) ali on vec dugo ne radi.
2. Ima li netko na forumu tko radi servis ( ima puno iskustva ) i da se stvano kuzi u skutere, te ima sav potreban alat? Platio bi i dodatno ako je moguce da mi pokaze kako da sam napravim servis za takve stvari i koji alat mi je potreban.
3. Iskustva sa AMI trade servisom u Karlovcu?

Djelovi pitanja
4. Na skuteru imam Giannelli V2 auspuh koji trebam zamjeniti ( hrđav, probusen, nosac je u raspadu ). Dolaze li odgovarajuci federi i rolice uz auspuh ili ih moram posebno kupiti? Ako da koje boje?
5. Imate li preporuku za ducan u Hrv ili online shop sa orginal dijelovima za runner?
6. Nasao sam auspuh na njuskalu, shop skuterdijelovi. Isplati li se uzimati ista preko njih i jesu li pouzdani? Pitam iz ragloga jer sam procitao na netu da imaju lose zamjenske djelove i ne postuju garanciju

Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima i vremenu.

Veliki pozdrav!

Bakonja fra Brne:
Ja bih ti preporučio Moto Magdić kod Tuđmanovog spomenika. Damo što se kod njega zna dugo čekati. Ima i neki servis kod trešnjevačke remize nekih 200 m zapadnije- Zlatko  promet. On iznajmljuje i servisira skutere.
Dodta toga možeš naći na YouTubeu. Što se tiče ovih u Sesvetama koji prodaju dijelove ja s njima nisam imao problema. Puno ti je jeftinije naručiti izvana preko neke internet trgovine dijelove, ali za Gileru ne bi trebalo biti problema naći dijelove.

dario007:
Radim ja servis, za dijelove se dogovorimo, obično ja uzmem mušterijama dijelove jer tako mogu garantirati za ugrađeno. Ako bi neki auspuh uzimao uglavnom treba posebno rolice i federe, a to ovisi o tome šta bi točno uzimao...

Ako si zainteresiran javi se u inbox.

Što se Magdića tiće oni ti neće štelat karb i prijenos, nego odokativnom metodom po špranci ubace dijelove pa kako bude...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju